Nest-Sotra – Strømmen 2-0

ÅGOTNES GRESS (bt.no): — Det var veldig deilig og ikke minst en veldig viktig seier. Poengfangsten har dalt litt etter et tøft kampprogram i mai, så det var viktig å slå tilbake i dag, sier Simen Næss.

Etter en kanonåpning på sesongen og til tider flørting med tabelltoppen, hadde strilene bare vunnet en av de siste fem kampene. Derfor synes Næss det var spesielt viktig å dra i land alle poengene på en dårlig dag på eget gress.

— Det var en sliteseier, vi leverte ikke vår beste fotball i dag. Men vi scoret to mål og holdt buret rent, så da er det likevel perfekt.

Tilbake på scoringslisten

Selv om Næss til slutt kunne strekke armene i været, spilte Nest-Sotra en halv omgang uten å produsere en eneste målsjanse. Men da Næss fikk sjansen fra straffemerket etter en viljehands, ble det endelig jubel på Ågotnes Gress etter 25 minutter.

Næss gjorde ingen feil, og selv om keeper gikk riktig vei, var avslutningen limt helt inne ved stolperoten.

— Det var deilig å komme tilbake på scoringslisten. Men det er litt synd at det måtte komme på straffe, for hvis ikke forsvareren hadde blokkert avslutningen med hånden hadde jeg scoret, sier Næss, som er likevel meget glad over sin fjerde scoring for sesongen.

— Forrige gang jeg scoret mål var hjemme mot Tromsø. Det er over en måned så det er ikke bra, sier han smilende.

Doblet ledelsen

Etter en Strømmen-corner fikk Næss en langpasning høyt i banen. Full av selvtillit satte han fart mot gjestenes mål var og plutselig helt alene med keeper. Han hadde all verdens av tid og skulle bare få ballen forbi keeper. En liten ryggsekk, og avslutningen gikk i treverket.

— Det var surt, men Steffen Skålevik var på returen og headet den i mål, det var det viktigste selv om jeg gjerne skulle hatt et til, innrømmer han.

2-0-scoringen var trener Alexander Strauss meget fornøyd med. Han mener Nest-Sotra er et av Norges aller beste kontringslag.

— Det tok ikke mer enn tre-fire sekunder før ballen gikk ut av 16-meteren vår til ballen lå i mål. Det var en utrolig nydelig kontring, og jeg tror at vi er best på den fasen av spillet i denne divisjonen, sier Strauss.

Nest tok ikke bare tre poeng, men klatret også opp på femteplass på tabellen etter med 22 poeng, syv poeng bak serieleder Sandefjord. Men greier strilene å bli blant de seks beste når regnskapet blir gjort opp i november, blir det playoff og kamp om billett til Toppserien.

— Vi har blitt avskrevet gang på gang denne sesongen, men vi har slått tilbake slik som i dag. Dette var en veldig viktig kamp som hadde mye å si for veien videre. Hadde vi tapt denne kampen hadde vi nok måtte avskrevet oss selv, men vi er fortsatt med, avslutter Strauss.

Forsvarsbautaen utvist

Etter 78 minutter ble det nesten slåsskamp hvor flere spillere fra begge lag var involvert. Midtstopper Max Jakob Bjørsvik fikk det røde kortet etter at han dyttet en Strømmenspiller over ende, mens Mustapha Achrifi fikk sitt andre gule kort i den kaotiske situasjonen.

— Det var jeg som skapte den situasjonen der. Jeg ga han en puff, men etter det hang han rundt nakken min og det var fult kaos. Det var veldig unødvendig av meg, men jeg likte ikke måten han behandlet Simen Næss på fordi det så ut som han ble tråkket på, sier Bjørsvik.