Lørenskog — Vålerenga 1-2

Vålerenga fikk en skikkelig oppreisning etter at det ble 0-2–tap for Kongsvinger i forrige serierunde. Mens Espen "Shampo" Knutsens menn har tapt de to siste møtene med tabelljumbo Kongsvinger, har laget vunnet de to siste over serietoer Lørenskog. Forstå det den som kan.

Tirsdag var Vålerenga det klart førende laget mot tamme Lørenskog-spillere. Etter en målløs åpningsperiode, sørget Jonas Knutsen tidlig i midtperioden for borteledelse med et herlig håndleddsskudd. Pasningen fra Jonas Oppøyen var heller ikke ueffen.

Johaug kalt inn på teppet

Tamt på tribunen

Vålerengas poengkonge Jørgen Karterud doblet ledelsen sent i perioden med et snertent skudd, og da var det like tyst og tamt blant Lørenskog-fansen som blant spillerne ute på isen. Riktignok manglet hjemmelaget noen av sine toneangivende spillere, men det var noe særdeles viljeløst over spillet til Lørenskog.

Nathan Longpre reduserte en gang i den siste perioden, men totalt sett var Shampos menn nærmere 3-1 enn Lørenskog utligning.

Lørenskog var bare fire poeng bak Stavanger Oilers før denne serierunden, og kunne knappet inn på ledelsen siden Oilers rotet vekk en klar 3-0-ledelse i bortekampen mot Sparta. Oilers var totalt overlegne og scoret tre ganger i den første perioden, men ga fra seg initiativet. Dion Knelsen var igjen den store spilleren for Sparta og scoret to ganger, utligningsmålet kom bare 21 sekunder før full tid. Sparta vant tilslutt 4-3 etter straffer.

Dermed økte Oilers serieledelsen med bare ett poeng.

Les om Stavangers kollaps her

Frisk Asker hadde små problemer med å sette Kongsvinger på plass 3-1. Marshall Everson scoret to av hjemmelagets mål.

Manglerud Star hadde lite å stille opp med i hjemmekampen mot et revitalisert Stjernen-lag. Myles Bell og Anders Pedersen scoret to ganger hver for gjestene i en kamp som endte 3-8. I rundens siste kamp vant Storhamar 3-0 over Mjøs-rival Lillehammer foran 3483 tilskuere.