TRONDHEIM (adressa.no): Ute av cupen. Og etter det pinlige 1-4-tapet for Stabæk søndag kveld: Definitivt ute av kampen om seriegull.

Dermed har RBK ett halmstrå igjen å klamre seg til i om 2014-sesongen ikke skal bli ren fiasko: Europa.

Spillerne allerede påmeldte

Etter 0-0 mot Karabükspor er muligheten for playoff-spill til Europaligaen innen rekkevidde. Men med hele fem av 18 utespillere usikre med skader, samt unggutt Bent Sørmo ute med landslagsspill, virker ikke veien akkurat kortere når man ser på opptredenen til «erstatterne» i kampen mot Stabæk søndag.

Det kunne derfor vært fristende for RBK å haste-kjøpe en eller to spillere til torsdagens kamp. Men så enkelt er det ikke for Kåre Ingebrigtsen og co:

— Vi kan ikke bruke noen eventuelle nye i den kampen uansett. Påmeldingen av spillere skjer foran første kamp i hver runde, og dermed kan vi ikke gjøre noe før vi eventuelt skal ut i playoff, sa Erik Hoftun til adressa.no i forrige uke.

Strandberg ikke trent ennå

Dermed handler alt nå om å få de usikre kortene spilleklare. Og mandag morgen var medisinsk koordinator mest usikker på mannen som var banens beste i Tyrkia, Stefan Strandberg. Hodesmellen han pådro seg i duellen med Alexander Lund Hansen i sluttminuttene kjennes nemlig fremdeles.

— Han pådro seg en lett hjernerystelse, og har ennå ikke trent ordentlig etter smellen. Det blir en kamp mot klokka inn mot kampstart. Samtidig må dette få gå sin gang: Man har klare retningslinjer for hvordan man skal behandle hodeskader, sier Schwabe til adressa.no

- Hva så med Tore Reginiussen (lysketrøbbel), Jonas Svensson (også lysketrøbbel), Pål André Helland (lårtrøbbel) og Alexander Søderlund (også lårtrøbbel)?

— Alle har en mulighet til å rekke kampen. Helland og Svensson trente for fullt lørdag, mens Reginiussen har slitt med en overbelastning i lyskene og kan også bli klar. Det samme gjelder Alexander Søderlunds lårskade.

— Så gjenstår det å se hva slags vurderinger vi gjør inn mot kampen. Det er for eksempel ikke sikkert det er lurt å bruke spillere som ikke har trent skikkelig på et par uker, eller hvor det er en risiko for at man må byttes ut igjen etter ti minutter, sier Schwabe.

For å oppsummere: RBK-stallen kan ikke bli bredere til torsdag, på grunn av UEFA-regler. Men der halve sentrallinja var borte i det pinlige tapet for Stabæk, kan nå alle fem være tilbake.

Med trykk på kan.

Rosenborg trener ikke felles mandag. Tirsdag kveld samles de igjen. Da får trener Ingebrigtsen det første svaret på hva han har å rutte med i det som nå er siste halmstrå for RBK til å få noe skikkelig ut av 2014-sesongen.