Som iTromsø omtalte nylig, er TIL enige med Kaiserslautern om et salg av Brian Stanges Kjeldsberg.

De siste dagene har spisstalentet vært sammen med foreldrene på besøk hos den tyske klubben for å se på forholdene. Da iTromsø var i kontakt med ham nå i ettermiddag var de allerede på Gardermoen, på vei hjem. Treårskontrakten er underskrevet og han er fornøyd med betingelsene.

– Jeg er fornøyd, hvis ikke hadde jeg ikke signert noe. Vi fikk en bra velkomst. Både mamma og pappa likte systemet og folkene der, forteller Kjeldsberg til itromso.no.

Vil på A-laget

17-åringen understreker at overgangen ennå ikke er 100 prosent i boks. Papirer skal sendes til FIFA og godkjennes før han formelt er klar.

Ulrik Yttergård Jenssen signerte for Lyon i desember 2012.

Han har gått gradene i den franske klubben og nå er han høyaktuell for å få en proffkontrakt. Kjeldsberg svarer bekreftende på at han håper på en tilsvarende utvikling i Kaiserslautern – klubben til Ruben Yttergård Jenssen.

– Jeg håper å komme opp på A-laget etter hvert, men jeg er tålmodig, sier han.

– Bare spennende

Foreløpig skal Brian dog spille på G19-laget og om ikke mange uker flytter han ned til Kaiserslautern med den ene av foreldrene.

– Det blir vel sesongoppkjøring i august. Den ene av foreldrene mine vil i alle fall bo med meg i startene, helt til jeg føler meg litt tryggere, forteller Kjeldsberg, som fortsatt skal gå på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) selv om han flytter til Tyskland.

Brian fyller 18 i oktober. Selv om han er ung, gruer han seg overhodet ikke til å flytte til et nytt land.

– Dette er bare spennende. Jeg er klar for dette, sier han.