– Jeg vet at regnestykket til Websters advokat er et falsum, sier styreleder Thomas Wiggen i Rosenborg ishockeyklubb elite.

Før helga ble det kjent at spillerutvikler Jim Webster begjærer Rosenborg ishockeyklubb elite konkurs med bakgrunn i utestående lønn fra 2013. Les også:

Uenig om beløp

Ifølge styreleder Wiggen er det ingen uenighet om at RIHK skylder Webster penger, men partene har en svært ulik oppfatning av hvor stort dette beløpet er.

Jim Webster har begjært Rosenborg konkurs.

–Vi er klare til å dekke differansen mellom Websters kontraktfestede lønn i RIHK elite, og det han faktisk har fått utbetalt i lønn fra sine tre andre oppdragsgivere: Rosenborgs breddeavdeling, fylkeskommunen gjennom jobben som timelærer på Strinda hockeygymnas, og hockeykretsen. Men dette har vi aldri fått dokumentert til tross for at vi har bedt om det flere ganger. Nå krever de 220.000 kroner, et beløp vi oppfatter som fabrikkert og ekstremt oppkonstruert, sier Wiggen.

Komplisert sak

Websters advokat, Jørund Tuveng, mener styrelederens fremstilling ikke er riktig.

–Vi oppfatter det slik at man hadde en enighet om beløpets størrelse satt til 250.000 kroner, og vi har korrespondanse som viser det. Spørsmål om beløpets størrelse kom først i forbindelse med konkursvarselet. Nå har vi fremlagt denne dokumentasjonen, og justert ned kravet til 220.000. Samtidig er det riktig at saken er komplisert. Websters kontrakt er både ulovlig og vanskelig å få grep på. Men uklarheten rundt hva denne kontrakten er verdt, kan RIHK takke seg selv for, sier Tuveng.

Uenige om oppsigelsen

Størrelsen på Websters utestående hos Rosenborg elite er ikke det eneste partene er uenige om. Selve oppsigelsen av spillerutvikleren har de også ulikt syn på.

— Webster ble første gang sagt opp 31. august 2013. Men da jeg ble valgt inn som leder i klubben, vurderte min advokat at den oppsigelsen ikke var verdt papiret den var skrevet på. Derfor ble en formriktig oppsigelse forkynt Webster i månedsskiftet september/oktober. Denne oppsigelsen er aldri blitt bestridt, selv om det er truet med det, sier Wiggen.

Truer med ny rettssak

— Det er 100% uriktig er at denne oppsigelsen ikke er bestridt. Det har blitt gjort gjentatte ganger, men vi har ikke fått klubben til å delta i et forhandlingsmøte som de etter loven plikter å legge til rette for. Fristen for å angripe oppsigelsen er utsatt til 4. juli, fordi vi ville ha en avgjørelse i lisenssaken først, sier Tuveng – før han kommer med en utilslørt trussel mot Rosenborg elite og styreleder Wiggen:

— Får vi ikke pengene vi har krav på nå, kan det bli aktuelt å kreve erstatning for usaklig oppsigelse. Og det vil i så fall dreie seg om et betydelig større beløp, sier han.

Bestrider lovligheten

Som for å understreke den iskalde tonen partene imellom, sender Wiggen en annen trussel motsatt vei:

— Vi kommer til å be advokaten vår vurdere lovligheten av at fylket, krets og bredde har utbetalt lønn direkte til Webster, og ikke via hans legale arbeidsgiver - som er Rosenborg Elite. Det står i Websters arbeidstillatelse at han er ansatt som hockeytrener i Rosenborg Elite. Dermed har ikke han ikke lov til å motta lønn direkte fra andre. Fylket, kretsen og breddeavdelingen kan ha benyttet seg av ulovlig arbeidskraft, sier Wiggen.

— Disse forholdene kjenner ikke jeg til, og de ligger uansett fullstendig utenfor saken mellom Webster og Rosenborg elite. Det får eventuelt bli en sak mellom Webster og utlendingsmyndighetene, sier Websters advokat Jørund Tuveng.

Tirsdag møtes partene i skifteretten.