Bjørgen skulle egentlig målt krefter på rulleski med de andre landslagsløperne under Oslo Ski Show i Holmenkollen lørdag. Men noen timer før start ble det kjent at hun har fått en belastningsskade. Hun har sannsynligvis vært for ivrig etter fødselen, og som hun selv sier:

— Har vært for tøff

— Jeg har nok vært for tøff i noen øvelser. Jeg har litt smerter nå. Jeg må roe dette ned og trene alternativt, sykkel og styrketrening. Alt som ikke er vondt.

Det betyr i hvert fall løping. Det er bannlyst en stund fremover.

— Det er belastning som jeg ikke tåler ennå. Det er kjedelig, men realiteten. Jeg hadde gledet med veldig til å gå her i dag. Ikke minst for å måle meg mot de andre og se hvor jeg står.

- Har heldigvis Marius

Bjørgen har ikke hatt noen virkelig alvorlige skader før, men denne belastningsskaden kjente hun også tidligere i år.

— Nå har jeg vært igjennom en fødsel, noe som endrer kroppen. Men jeg er ikke redd for comebacket. Jeg har trent bra helt siden februar, og jeg får jo fortsatt trent. Bare litt alternativt.

Da hun fikk kjenning med skaden igjen under landslagssamlingen på Sognefjellet, ble hun frustrert.

— Nå har jeg Marius, så jeg har også andre ting å konsentrere meg om. Heldigvis, sa hun.

Legen: - Dette går bra!

— Det er en belastningsrelatert skade i hofteregionen, og det er noen strukturer der som er blitt belastet. Så for å være føre var, så trener hun alternativt en periode, sier leder for langrennslandslagets helseteam Torger Hansen.

Det betyr at hun skal løpe minst mulig. Hun kan gå på rulleski, gå på mølla og sykle. Kort sagt det meste uten akkurat å løpe.

Hansen ville ikke gå spesifikt inn i hvilken skade det handler om.

— Det er vevstrukturer som har endret litt i hofteregionen, var det han ville si om skaden.

- Hvor mye vil dette sette henne tilbake i forhold til det hun skulle ha gjort?

— Marit vil mer enn det kroppen tillater på dette tidspunktet etter fødsel. Det er veldig få referanser på dette nivået i forhold til å trene seg opp til det nivået hun ønsker å være. Nå har hun vært på Sognefjellet og trent sammen med de andre, og det gikk forholdsvis greit. Men det er altså ting hun ikke bør gjøre ennå, sa Hansen.

— Det er ingenting som tilsier at dette skal gå ut over de ambisjonene hun har for sesongen, slo han fast.

Det er en samling i juni i Vestfold som Bjørgen kanskje kommer til å droppe.

— For henne er det ingen hast. Dette går bra! slo Torger Hansen fast.