I går kveld tok Island seg til en sensasjonell åttedelsfinale i EM. Men en like stor del av rampelyset stjal kommentatoren i TV-kanalen Stöð 2, Guðmundur Benediktsson. Klippet av islendingen som jubler til stemmen brister, har gått verden rundt.

Guðmundur Benediktsson er blant islendinger flest bare kjent som «Gummi Ben». Den tidligere fotballspilleren — nå assistenttrener for KR Reykjavik - innrømmer gjerne at det hele gikk litt av skaftet.

Dette skrek islendingen:

— Det er vanskelig å sette ord på hvordan jeg hadde det. Det var et sånt øyeblikk der jeg rett og slett fikk en ut-av-kroppen-opplevelse, og noe annet tok over. Det var et utrolig øyeblikk som det var et privilegium å være vitne til, sier Benediktsson til den islandske almenkringkasteren RÚV.

- Ulikt meg

Han understreker at det ikke ligner ham å brøle som han gjorde.

— Jeg tror at alle som kjenner meg vet at dette ikke var mitt egentlige jeg. Jeg regner meg selv for å være en ganske rolig mann, så jeg ble ganske overrasket selv.

Han innrømmer gjerne at internasjonale kolleger på pressetribunen var både bestyrtet og lattermilde over den islandske kommentatorens oppførsel.

— Du går bare inn i en slags transe og forlater kroppen, og da skjønner du ikke hva som skjer rundt deg. Men da jeg avsluttet sendingen skjønte at de rundt meg var ganske oppgitte over meg, det må jeg bare innrømme.

Ubehagelig oppmersomhet

Benediktssons tirade har vakt oppsikt i en hel fotballverden, og mobilen har ringt i ett sett. Selv synes han all oppmerksomheten er "ubehagelig", og at han har gitt opp å svare på telefonen.

Mandag møter Island England i åttendedelsfinalen i Nice. Benediktsson har tro på at islendingene vil ta seg til kvartfinalen, og ser ikke bort fra at det kan bli mer Gummi-show.

Norges EM-dommer drar hjem:

— Det er ikke noe man kan bestemme på forhånd. Men hvis det kommer, så kommer det. jeg kan ikke forberede meg, dette er bare følelser. Men jeg håper jo at jeg får en ny ut-av-kroppen-opplevelse på mandag - for det betyr jo at det skjer noe stort, sier Benediktsson til RÚV

Han har ti landskamper for Island fra 1994 - 2001 - men bare en "ordentlig" en - VM-kvalik i 98. PS! Island møter England i åttedelsfinalen mandag.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: