SOGNDAL (bt.no): Mandagen er fylt med optimisme i Sogndal. Mens spillerne hviler ut etter seieren over Brann og den påfølgende festen i natt, sitter pensjonistene fornøyde på Sogningen Storsenter. Også i 2013 blir det eliteseriefotball i bygden.

— Det ble en heidundrende fest, sier daglig leder i Sogndal, Egil B. Mundal.

Nokså snart må han begynne å se frem mot neste sesong. Hvordan spillerstallen da vil se ut, er høyst usikkert.

Mange løse tråder

Av sentrale spillere i år, er det sikkert at Kenneth Udjus går til Lillestrøm. Henrik Furebotns kontrakt går også ut, og årdølen er helt klar på at han vil videre fra Sogndal. Fri til å velge blir også Gustav Valsvik.

Stoppertalentet fra Vik har ikke bestemt seg for hvor han spiller neste sesong. I tillegg Azar Karadas er kontraktsløs.

Den viktige midtbanemannen Stéphane Badji har også signalisert at han ønsker seg videre nå, til tross for at han har kontrakt ett år til. Eirik Bakke vurderer å legge opp. Når man legger til at Ulrik Flo etter kampen søndag sa at han helst ønsker å ta steget til en større klubb, skjønner man at det er mange brikker som kan bli borte for Sogndal. Også Per Egil Flo er en spiller som Mundal har nevnt som et potensielt salgsobjekt.

— Vi skal nå ha en grundig evalueringsprosess totalt, og på spillerlogistikk ut og inn. Det er mange løse tråder og faktorer som spiller inn, men det er en del av den bedriften vi er, sier Mundal.

Håper på ukjente fjes

Han er ikke bekymret for hullene som fort kan oppstå, og peker på at en rekke nøkkelspillere forsvant før sesongen som nettopp er over.

— Seks-åtte av spillerne som spilte fast i fjor, har ikke vært tilgjengelige i år. Det var ikke så veldig mange som hadde hørt om Eirik Skaasheim på slutten av fjoråret. Neste år håper vi at det kommer noen nye som de færreste kjenner til, sier Mundal.

Trener Jonas Olsson innser at det er lite han kan gjøre for å endre situasjonen.

— Det er den måten vi jobber på i Sogndal. Vi kan ikke beholde spillerne her, de skal vekk. Og vi kommer aldri til å stoppe noen, sa svensken etter gårsdagens kamp.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport.