FK Haugesund-Sogndal 4-0: FK Haugesund opprettholdt sin sterke hjemmestatistikk og sendte et tafatt Sogndal-lag hjem med fire baklengsmål.

Etter bare tre minutters spill lurte FKHs dødballekspert, Daniel Bamberg, ballen bak Kenneth Udjus i Sogndal-målet. Brasilianerens hardt innoverskrudde frispark passerte alle inne i 16-meteren og en sjanseløs Udjus fikk ikke øye på ballen før den var i mål.

FK Haugesund stod for de fleste initiativene første kvarteret. Bortelaget slet med å flytte opp sin bakre femmer og etablere seg på hjemmelagets banehalvdel, samtidig som FKH på sin side var aggressive og nektet Sogndal å senke tempoet i kampen.

Etter 21 minutter fikk Bamberg slå sin tredje dødball for kvelden da FKH vant en corner. Igjen var presisjonen på dødballen av ypperste kvalitet, og Sogndals markering av det uoppmerksomme slaget, en kombinasjon som gjorde at Chris Pozniak uhindret kunne stange inn 2-0 for de helhvite.

Real leksjon

Etter å ha fått 0-2 i sekken la Sogndal-trener Harald Aabrekk om fra lagets vante 5-2-3-formasjon til 4-4-2 i et forsøk på å redde stumpene på Haugesund stadion.

Formasjonsendringen hadde liten påvirkningskraft på kampbilde. Idet kampen var 32 minutter gammel kom Sogndals første halvsjanse da Ole Jørgen Halvorsen fikk slått inn fra høyresiden, men innlegget gikk over en ensom Eirik Bakke foran FKH-målet.

Om Sogndal slet med å finne hverandre i sitt offensive spill, fikk de en real leksjon i bevegelse og overgangsfotball fem minutter før pause da Bamberg, Sørum og Djurdjic kombinerte fint for FKH på en kontring, og hvor sistnevnte fikk æren av å skalle ballen i Sogndal-målet.

Sogndal fikk sitt første skudd på mål i sekundene før halvtid da Henrik Furebotn avsluttet fra rundt 35 meters hold, og FKH-keeper Per Morten Kristiansen måtte gi til corner.

Inn med Flo

I pausen hadde Sogndal-trener Aabrekk reorganisert i rekkene og gått tilbake til fem menn bak. Foruten den forandringen hos bortelaget var det lite som endret seg i åpningen av andreomgangen, da FKH igjen var laget med ball og kreativitet, mens Sogndal-spillerne var usikre med ballen i beina og noe statiske i sine offensive forsøk.

10 minutter ut i andre omgang kastet Aabrekk inn sitt siste angrepskort da Toré Andre Flo erstattet Cato Hansen hos gjestene, uten at sogningene endret sin offensive taktikk med forsøk på lange baller i bakrommet bak FKHs forsvarsfirer.

Selv med en tidligere scoringsfarlig Flo på banen var det FK Haugesund som stod for de farligste mulighetene, og Tronseth, Sørum og Søderlund burde alle scoret på muligheter alene med Udjus.

Bursdagsbarn scoret

Et kvarter før slutt kunne derimot bursdagsbarn Alexander Søderlund sette inn 4-0 for FK Haugesund på nok en overgang for hjemmelaget. Djurdjic fant 24-åringen med sin pasning fra dødlinjen og uhindret kunne innbytter Søderlund banke ballen kontrollert i Sogndal-målet.

16. juni vant Sogndal 3-1 på Fosshaugane mot FK Haugesund, og et revansjesugent hjemmelag ble aldri truet på Haugesund stadion i kveld. Sogningene var uoppfinnsome og virket tidlig sluttkjørte, samtidig som FK Haugesund viste liten vilje til å gire ned for å trygge seieren og satte kontinuerlig gjestene under hardt press. Med noe bedre effektivitet kunne FK Haugesund fort ha vunnet med store sifre i kveldens kamp.

Dette var FK Haugesunds femte strake hjemmeseier.