Svensken er nummer to på toppscorerlisten i Sverige, og er på prøvespill med Vipers onsdag og torsdag denne uka. Hun har scoret 104 mål på 17 kamper for Spårvägens HF, det vil si drøyt seks mål i snitt per kamp. 79 av målene har vært spillemål, resten fra straffemerket.

— Hun er en venstre bakspiller, og forhåpentligvis spilleren vi søker, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen.

Han har gjentatte ganger luftet sin frustrasjon over mangelen på en distanseskytter som kan blåse ballen i mål fra ti meter.

— Vi får se hva hun kan bidra med. Det hadde vært flott om det hadde passet, sier Pettersen.

1,80 meter høy

Og spiller ballen videre til Peder Langfeldt, Vipers sportslige leder, som satt inne med mer info da Fædrelandsvennen pratet med ham før onsdagens trening.

— Vi har fått tips om henne og oversendt en del videoer. Det er veldig interessant, men vi vil se henne i trening, sa Langfeldt.

Olsson er 1,80 meter høy, og spiller for det svenske eliteserielaget Spårvägen. Hun har ennå ikke debutert på det svenske landslaget.

— Men hun har vært innom bruttotroppen, og fått en del kamper for u-landslaget, sier Langfeldt.

- Flere klubber har sett henne

- Kan dette være distanseskytteren dere er på jakt etter?

— Det er mulig. Vi håper det kan være det, men det kan fortsatt være et stykke fra at vi vil ha henne til at hun ønsker å komme selv, understreker han.

- Hun er ettertraktet av mange klubber?

— Det vet jeg ikke noe om. Jeg vet at klubber har sett på henne, men jeg har ikke sjekket hvor mye konkurranse vi har, sier Langfeldt.