Mandag ettermiddag bekrefter Rosenborg at tyrkiske Muhammed Demirci kan bli RBK-spiller, slik adressa.no tidligere har skrevet.

Nå avslører Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen at klubben forsøkte å hente midtbanespilleren til Trondheim allerede i vinter.

— Vi prøvde å få ham hit før vinduet stengte, men av ulike årsaker lyktes vi ikke med det da. Nå fikk vi muligheten til å ta ham hit og få sett på ham en uke. Det var en mulighet vi ikke kunne la gå fra oss, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

- Fantastisk CV

Tirsdag trener Demirci med Rosenborg for første gang.

— Vi vet ikke så mye om ham. Vi vet han var et enormt talent, og så har det stoppet litt opp. Han har en fantastisk cv, og så får vi se om han kan bli Rosenborg-spiller, sier RBK-treneren.

SKAL TRENE MED RBK: Muhammed Demirci har en «fantastisk CV» ifølge trener Kåre Ingebrigtsen. Her er tyrkeren i aksjon for Besiktas mot QPR og Shaun Derry i en treningskamp foran 2013/14-sesongen. Foto: Back Page Images / BPI / Digitalsport

20-åringen har den siste tiden vært på utlån fra den tyrkiske storklubben Besiktas til nivå to-klubben Gaziantep BB. Han står med 19 a-kamper for Besiktas, og ble for et par år siden vurdert som Tyrkias aller største talent. I mediene ble han omtalt som «Tyrkias Messi» på grunn av ballbehandlingen. I tillegg har han over 20 kamper på aldersbestemte landslag.— Ferdighetsnivået hans er utrolig bra. Nå må vi bli kjent med ham som type, og se om det er mulig å bruke de ferdighetene i Rosenborg, sier Ingebrigtsen.

Vil fortsatt beholde Henderson

Demircis kontrakt med Besiktas går ut i sommer, og han skal trene med Rosenborg med tanke på en permanent løsning. Nå er spørsmålet hvorvidt en eventuell signering av det tyrkiske balltalentet har noe å si for Liam Hendersons fremtid i klubben.

Den skotske leiesoldaten skal etter planen hjem til Celtic i sommer.

— I utgangspunktet betyr ikke dette noe for Henderson-saken. Vi ønsker Liam videre, og det prøver vi fortsatt å få til. Så får vi se om det er løsbart, sier Ingebrigtsen.