Samtidig åpner RBK for å selge midtbanetalentet ved årsskiftet.

– Jeg kan bekrefte at vi ikke har blitt enige , sier Jonas Svensson til Adresseavisen. Men tillegger at han har fullt fokus på RBK framover.

I forrige uke var Svenssons rådgivere og sportslig Erik Hoftun igjen i dialog. 19-åringens kontrakt går ut etter 2013, og partene har diskutert forlengelse i hele vår. Nå viser det seg imidlertid at det ikke blir noen ny avtale.

Uheldig situasjon

– Vi kommer ikke til enighet, og samtalene er avsluttet. Så må vi håndtere situasjonen med at han har ett og et halvt år igjen, sier Erik Hoftun.

– Hva er alternativene?

– Vi er åpne for at han finner en ny klubb, og det kan skje allerede etter denne sesongen.

– Hvorfor er det blitt slik?

– Vi blir ikke enige. Så må du nesten spørre ham om hvorfor han ikke blir enig med oss, svarer Hoftun, som synes situasjonen er uheldig.

– Selvfølgelig er det synd at han ikke vil forlenge. Men vi føler vi har gjort det som er mulig i saken. Så får vi se hva vi gjør.

Av de aller lavest lønnede

Svensson selv ønsker ikke å si noe mer om saken. Hans agent Mike Kjølø har følgende kommentar til hvorfor det gikk som det gikk:

– Den diskusjonen fører vi med RBK, og ikke i mediene. Men det har vært et bra forhandlingsklima, selv om ting har dratt ut i tid.

– Jeg kan også bekrefte at vi ikke lukker døra for Rosenborg framover, men ligger ballen hos dem, sier Kjølø.

Ingen vil kommentere innholdet i forhandlingene. Men etter det Adresseavisen erfarer skal det blant annet handle om et lønnsnivå som matcher flere av de andre unge spillerne i klubben. Svensson er i dag av de lavest lønnede spillerne i RBKs a-stall.