HJEMMEHELT: Ann Kristin Flatland har hus på Ålgård og Sandnes er nesten for hjemmebane å regne. Hun ble hyllet som vinner lørdag. Foto: PÅL CHRISTENSEN
VANT: Sondre Turvoll Fossli valgte en slu taktikk på sprintfinalen og satte Øystein «Pølsa» på plass før spurten tok til. Foto: Pål Christensen
SMADRET STOREBROR: Johannes Thingnes Bø var best i Sandnes. Foto: PÅL CHRISTENSEN
FORNØYD VINNER: Johannes Thingnes Bø takker publikum for seieren. Foto: PÅL CHRISTENSEN
GLAD: Barbro Kvåle var strålende fornøyd med å vinne en litt sprintfinalen for kvinner, selv om det manglet en del av de beste utøverne på startstreken. Foto: Pål Christensen
TOK BØLGEN: Tross mye dårlig vær i helgen stilte Sandnes-gaukene opp på Blink. Foto: PÅL CHRISTENSEN

Det ble gått tøft fra start i sprintfinalen og noe overraskende for de aller fleste var det unggutten som kom først inn på oppløpet, en plass han holdt helt til målstreken var passert.

— Jeg var litt småfrekk underveis og kom meg opp i teten i et lite uoppmerksomt øyeblikk fra Øystein sin side, forklarer Sondre Turvoll Fossli.

Inn i den siste svingen valgte han nemlig å gå veldig bredt, slik at de bak ville få en lang sving om de skulle gjøre seg forhåpninger om å komme forbi.

— Han jyplingen valgte akkurat samme taktikk som jeg pleier å gjøre selv, det irriterer meg en del at jeg ikke hadde kontroll på han i det han kom forbi meg, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

Tøft og aggressivt

Begge var skjønt klare på at det hadde vært et vanvittig tøft og aggressivt finaleheat. Og «Pølsa» var klar på at unggutten nå kunne kalle seg en minisjef, eller kronprins for den saks skyld.

— Han må vinne flere ganger før han tar kronetronen fra meg, men han har jo framtiden foran seg, noe ikke akkurat jeg har, mener han.

Sondre Turvoll Fossli syntes det var vanvittig stort å vinne et så stjernespekket felt foran det store publikummet som kranset løypen i Sandnes.

— Dette er garantert det største som en kan vinne sommerstid som skiløper. Ingen annen plass samler så store elitepreget felt som her. Helt vill stemning var det også inn på det lange oppløpet, og så viser de jo alt på fjernsyn, sier han.

Kvåle vant kvinneklassen

I kvinneklassen ble Barbro Kvåle en klar vinner i et godt felt, selv om de aller beste norske utøverne manglet.

— Her er jo alle de som ikke hører med på landslaget, i tillegg til en del utenlandske utøvere. Da er det jo stort å vinne her, jeg har heller aldri vært med på noe maken i forhold til stemning. Jeg har jo bare gått Blink som junior tidligere, og da er det ikke mange på tribunene, forklarer en lykkelig vinner.

Plaffet ned alle blinkene

Ann Kristin Aafedt Flatland plaffet ned alle blinkene og vant kvinneklassen i skiskyting, foran Jori Mørkved.

— Dette var min beste prestasjon i Blink gjennom alle de årene jeg har vært med her. Det var jammen på tide at jeg slo til som jeg gjorde i dag, forklarer hun.

BESTE NOENSINNE: Ann Kristin Flatland imponerte. Foto: PÅL CHRISTENSEN

Flatland var spesielt godt fornøyd med at hun skjøt ned alle ti blinkene på de to skytingene de hadde i kvinneklassen.

— For å vinne sprinten her er vi avhengig av perfekt skyting, ellers så havner du lett bak i leksen. Mine skyteserier var helt perfekt, mener hun.

Johannes slo storbror

Johannes Thingnes Bø ledet fra start til mål i herreklassen og vant suverent foran broder Tarjei.

— Men det holdt hardt, jeg fikk nemlig den store skjelven på den første stående skytingen, men heldigvis klarte jeg å ta meg sammen og traff på de to siste skuddene, forklarer han.

Han legger ikke skjul på at det var stort å sette på plass det sterke finalefeltet i Sandnes.

— Det var mange gode skiskyttere på startstreken, men alle var ikke like tøffe i hodet som meg på standplass og de bommet mye mer enn det jeg gjorde, smiler han.