Morten Berre ble hyllet på Ullevaal etter sin siste hjemmekamp som Vålerenga-spiller. Morten Berre ble hyllet på Ullevaal etter sin siste hjemmekamp som Vålerenga-spiller. Foto: NTB scanpix

Slik tok Berre farvel med Ullevaal - nå gjør Vålerenga alt de kan for å beholde ham

Morten Berre (40) spilte sin siste hjemmekamp for Vålerenga, men han blir værende i klubben.

Morten Berre ble hyllet på Ullevaal etter sin siste hjemmekamp som Vålerenga-spiller. Foto: NTB scanpix

Vålerenga — Odd 2-2

ULLEVAAL (Aftenposten): Først et kvarter etter at kampen var over lot Ullevaal-tislkuerne Morten Berre tusle inn i garderoben. Han fikk en velfortjent hyllest etter 13 sesonger i klubben, og Berre svarte blant annet med å vise rumpa til VIF-fansen.

De av Vålerenga-fansen som tar turen til bortekampen mot Strømsgodset om en uke vil sannsynligvis få se ham spille der også.

— Kjetil (Rekdal) har i hvert fall lovet meg en plass i stallen i den kampen også, sa VIF-helten.

Den opprinnelige Skeid-spilleren vil for alltid stå som en av de aller største i Vålerengas historie. Han har flest obligatoriske kamper (385), flest toppseriekamper (297), flest E-cupkamper (21), flest toppseriescoringer (63) og flest toppseriesesonger (13) i Vålerenga.

Oslo-klubben vil ikke slippe 40-åringen selv om karrieren som spiller snart er over.

Morten Berre erstattet Christian Grindheim og fikk spille de siste 25 minuttene i sin avskjedskamp på Ullevaal. Foto: NTB scanpix

– Må finne plass til Berre— Vi gjør alt vi kan for å beholde Morten Berre, og det vet han. Det er tøffe tak i dagens fotballbransje når det gjelder økonomi, men vi må finne en plass til ham hvor han kan utnyttes best mulig og i tillegg må vi ha økonomi til det, sa trener Kjetil Rekdal som hentet Berre til klubben i 2003. — Jeg er stolt av å ha vært treneren hans. Han har vært pålitelig, lojal, intelligent og en pådriver for at gruppa skal utvikle seg. Han har vært en fornøyelse å ha hatt på treningsfeltet. Han er viktig fordi han er ekstremt proff. Han skulle jo fått scoret vinnermålet, men vi klarte dessverre ikke det, sa treneren og la til:

— Han er flink til å posisjonere seg, ta riktige valg, oppfatter ting raskere enn andre og i gamle dager var han ganske rask.

— Fine ord, men det er vel slikt man sier når en spiller gir seg, parerte Berre.

Hylles av Fagermo

Også Odd-trener Dag-Eilev Fagermo hyllet Berre:

– Det er fantastisk for Tippeligaen å ha hatt spillere som Berre, Frode Johnsen, Daniel Berg Hestad og Mikael Dorsin i mange år. De hedersfolk og gode i tillegg. Man kunne se på avslutningen han fikk her at klubben er glad i ham, og det fortjener han.

Han har ikke startet noen kamper denne sesongen, og fikk en snau halvtime mot Odd - som midtbanespiller.

— Vi hadde ikke noe valg grunnet skader. Det var jo ikke der han skulle avsluttet, forklarte Kjetil Rekdal.

Hovedpersonen syntes avslutningen var fin, men det tok noen minutter etter kampslutt før han hadde ristet av seg skuffelsen over at det ikke ble tre poeng.

Skulle helst skutt ballen i krysset

— Jeg skulle helst kommet inn og skutt fra 30 meter i krysset, sa mannen som har hatt "kontor" innenfor femmeteren. Han scoret sitt første mål i eliteserien for Skeid fra én meter, og de aller fleste har kommet fra ganske så kort hold.

Morten Berre ble hyllet på Ullevaal etter sin siste hjemmekamp som Vålerenga-spiller. Foto: NTB scanpix

— Jeg sto nå på og gjorde så godt jeg kan. Håper jeg har spilt bedre kamper, men jeg led jo sammen med resten av at vi ble spilt veldig lave og ble løpende imellom. Det var Odd som styrte mye. - Hvordan har de 13 sesongene her vært?

— Det sjelden stille rundt Vålerenga, er det ikke det ene så er det det andre. Det har vært innholdsrikt. Høydepunktene var seriegullet i 2005 og cupseieren i 2008. Også André Muri, som ikke har spilt siden i fjor vår, men som har hatt spillerkontrakt med klubben ut denne sesongen, ble takket for innsatsen. Muri har vært i VIF siden 2005. Lars Hirschfeld (101 kamper), den canadiske keeperen som mest har gått og vært dyr for klubben de siste sesongene, tok også farvel med Ullevaal.

At kampen endte uavgjort passet hverken VIF eller Odd. Hjemmelaget deiset ned på syvendeplass og er utenfor all moro i siste runde. Odd holder fjerdeplassen som kan gi spill i Europaligaen neste sesong dersom Rosenborg også vinner cupfinale.

PS. Jone Samuelsen måtte forlate banen tidlig på grunn av en smell i kneet. -Jeg vet ikke nå hvor alvorlig skaden er. Vi får bare se, sa mannen som håper å være en del av det norske laget som møter Ungarn i playoff om EM-plass.