— Det desidert viktigste for meg er hva familien ønsker. Jeg kommer først til å ta en prat med guttene mine, og så får Jannicke og jeg sette oss ned en kveld. Kanskje blir det en avgjørelse i løpet av uken, sier Tom Nordlie.

Akkurat nå venter en hel region i spenning på denne avgjørelsen. På sju små uker har Nordlie rukket å bli folkehelt i Stavanger, og etter søndagens mirakel på Viking stadion er det nesten et krav fra byens befolkning at han må bli værende. Aller helst i flere sesonger.

— Det er smigrende å være så sterkt ønsket både av klubbledelsen og supporterne. Jeg har fått over 200 tekstmeldinger på litt over et halvt døgn. Klart det er rørende, men samtidig ønsker jeg at vi skal ta en skikkelig runde på hva vi ønsker, sier Nordlie.

Innstilt på flytting

Et snaut døgn etter den fantastiske bragden i Jåttåvågen har Aftenbladet som eneste medium fått audiens hos Nordlie og hans familie. Vi sitter på kjøkkenet i det store huset som ligger pent plassert på Fidjeåsen like utenfor Kristiansand. Nordlie snakker om den fantastiske utsikten og de herlige sommerkveldene de har hatt på terrassen. Barna Daniel (11) og Leander (6) er imidlertid opptatt av noe helt annet. Eldstemann har nemlig bursdag, og det skal feires med bowling og burger.

Spørsmålet er om de trives for godt til at tusenvis av supportere og Viking-ledelsen skal få viljen sin?

— Vi liker oss svært godt her, har fått mange venner og begynner å føle en tihørighet. Hjembyen Skien er også bare et par timer unna med bil, sier Nordlie, som likevel raskt legger til:

— Men i dette yrket må man være innstilt på å flytte på seg, og det føler jeg at vi er. Jeg blir litt rørt når jeg hører at guttene mine sier at de forstår situasjonen og at de vil være med på lasset der pappa blir trener, sier Tom.

Jannicke nikker på stolen ved siden av. Ikke overraskende er det Nordlie som prater 90 prosent i løpet av intervjuet, men på hjemmebane er det Jannicke som er sjefen. Derfor er det vel så viktig å høre hva hun tenker om å flytte til Stavanger.

Madla og Eiganes

— Jeg har foreløpig ikke blitt så veldig godt kjent med Stavanger, men nok til at jeg kan si at byen virker spennende. I forhold til Kristiansand er det nok mer som skjer og et større internasjonalt miljø, sier Jannicke West Furumo.

Og fortsetter:

— Noen venner av oss har nettopp flyttet til Stavanger. De skryter spesielt mye av det rike kulturlivet.

Verken Jannicke eller Tom vil si så mye om hva de innerst inne tenker om Viking og framtiden, men faktum er at de allerede har kikket på forskjellige områder hvor det kan være aktuelt å bo.

— Jeg har hørt at Madla og Eiganes skal være bra steder. Kanskje er det best å bo litt utenfor sentrum, sier Nordlie, og ser bort på Jannicke.

For snill

Uansett kommer kona og barna til å bo i Kristiansand fram til sommeren. Leander skal få fullføre sitt første år på barneskolen, mens Daniel skal gjøre seg helt ferdig med barneskolen.

— Det siste året har vært preget av både oppturer og nedturer. I perioder har det vært store påkjenninger for familien, men nå er det vel lettelse som er det mest passende ordet, sier Jannicke.

For det er ikke mange måneder siden Tom Nordlie opplevde å få sparken i Start. Det var en tøff prosess som gjorde noe med 44-åringen. For som han nå sier:

— Jeg var nok for snill da jeg kom til Start. Stilte ikke nok krav i forhold til min egen kontrakt. Det har gjort meg mer kresen, og det kommer jeg til å dra med meg inn i eventuelle forhandlinger med Viking, sier Nordlie.

— Er det noe spesielt du tenker på?

— Det er mange ting. Detaljer. Én ting kan for eksempel være at jeg ønsker en klausul om at jeg kan bli løst fra kontrakten dersom vi ikke skulle trives. En annen er at jeg må vite hvem jeg skal rappotere til. Jeg vil ha klare linjer å forholde meg til.

Vil pendle

En annen ting kan være at Nordlie får aksept for å pendle mellom Kristiansand og Stavanger fram til sommeren, slik at han får tilbringe mest mulig tid sammen med familien.

— Det er utrolig viktig for meg å kunne være med på de daglidagse tingene. Følge guttene på skolen, spise middag sammen med dem og slike ting. Jeg er nødt til å ha dem rundt meg for at jeg skal trives og yte maksimalt som trener, sier Nordlie.

Det har han definitivt gjort på feltet i Jåttåvågen, men selv er han ikke helt fornøyd med uttellingen.

— Fire seirer av sju mulige er ok, men heller ikke mer enn det. Mye skyldes imidlertid at vi hadde skikkelig utur i et par kamper, sier Nordlie.

- Men alt dette er glemt nå?

— Ja, det er rart med det. Stavanger er i seiersrus akkurat nå, og optimismen er tilbake. Det er likevel helt korrekt av klubbledelsen å ta en skikkelig evaluering av det som har skjedd.

- Hvordan rangerer du det å redde Viking fra nedrykk opp mot sølvet med Start?

— Sølvet med Start var en fantastisk prestasjon, men det ble likevel en liten nedtur. Sånn sett var det følelsesmessig mye sterkere det som skjedde på Viking stadion, svarer Nordlie, som feiret den vanvittige triumfen med to cola light på restauranten Tango før det bar rett i seng.

— Det var en lang dag, og vi sto opp i seks-tiden for å rekke flyet hjem. Deretter kjørte vi barna på skolen, og så har det gått i ett etterpå. Jeg kom akkurat på at jeg bare har spist to små knekkebrød, sier Nordlie, før han og familien haster videre til bursdagsfeiring.