Sveitseren er en av sykkelsportens aller største stjerner og hadde opprinnelig sett seg ut Tour of Norway som et passende ritt å starte med etter skaden som hindret ham i å delta i vårklassikerne.

Cancellara veltet under semiklassikeren E3 Harelbeke i slutten av mars. Han fikk et brudd i korsryggen. Først 21. april fikk han lov til å starte treningen igjen.

Comebacket var altså planlagt til 20. mai, første etappe av Tour of Norway. Men mandag kveld fikk Aftenposten følgende beskjed fra Trek Factorys pressekontakt Tim Vanderjeugd:

— Fabian sykler ikke Tour of Norway likevel. Han starter opp i Tour des Fjords uken etter.

Kommer til VM-byen

Det betyr altså at Cancellaras vei mot neste mål, Tour de France, starter i byen som skal arrangere VM i 2017. Første etappe av Tour des Fjords går fra Bergen til Norheimsund 27. mai.

— Dette var helt nytt for meg. Vi har fått beskjed om at Cancellara er klar, og at vi kunne gå ut med navnet hans, forteller teknisk direktør Anders Eia Linnestad i Tour of Norway til Aftenposten.

Arrangøren av Tour of Norway har likevel stjernenavn å by på:

Alexander Kristoff , vårsesongens store rytter med 11 seire internasjonalt.

Lars Petter Nordhaug , tok en overraskende og gledelig seier i etapperittet Tour de Yorkshire i starten av denne måneden.

Edvald Boasson Hagen , i likhet med Cancellara tilbake etter et lengre skadeopphold grunnet brudd i kravebeinet.

På arrangørens bruttoliste over aktuelle ryttere finner vi også kjente navn som Fränk Schleck, Bauke Mollema (nummer tre i fjor), Caleb Ewan og veteranen Chris-Anker Sørensen.

— Den endelige startlisten blir først klar kvelden før rittet starter, forteller Anders Eia Linnestad.

Tour of Norway starter 20. mai med en etappe fra Årnes til Sarpsborg.

Etappene:

1. eappe: 20. mai: Årnes – Sarpsborg, 182 km

2. etappe: 21. mai: Drammen – Langesund, 199 km

3. etappe: 22. mai: Skien – Rjukan, 185 km

4. etappe 23. mai: Rjukan- Geilo, 167 km

5. etappe: 24. mai: Flå - Eggemoen, 175 km