DANMARK — ISLAND 2-1

Åge Hareide lovet at Danmark skulle se annerledes ut med ham som landslagssjef, og danskene må ha likt en del av det de så mot Island i Herning. 2-1 mot EM-klare Island var akkurat den starten Hareide hadde håpet på.

«Super-debut for Hareide: Jørgensen slukket det islandske vulkanen», skriver den danske avisen BT etter kampen.

«Ren ÅGEFORI: Dansk seier i debuten», skriver Ekstra Bladet.

Hareide selv sa dette til danske Kanal 5:

— Spillerne gjorde det fantastisk i perioder. Det var en god start. Hele laget gjorde det fantastisk, sier Hareide.

3-5-2-system

Danskene gikk ut i en 3-5-2-formasjon fra start i Hareides debut, og det var hjemmelaget som var farligst frempå de første 45 minuttene. Yussuf Poulsen var nær scoring et par ganger, og Christian Eriksen hadde en god frisparkmulighet.

Gylfi Sigurdsson er kanskje Islands største stjerne, og han testet Danmark-keeper Kasper Schmeichel ved et par anledninger. Men det sto 0-0 etter en førsteomgang der Hareides lag var best.

«Det direkte angrepsspillet kler landslaget. Spillet har vært mer direkte enn vi er vant til», lød oppsummeringen fra avisen Ekstra Bladet.

To Jørgensen-mål

Hareide og Danmark fikk en drømmestart på 2. omgang. 51 minutter var spilt da Nicolai Jørgensen ordnet 1-0. Poulsen lurte Arnason før han slo ballen til Jørgensen, som banket kula i mål bak Islands keeper.

TO MÅL: Nicolai Jørgensen scoret to kjappe for Danmark etter pause. Foto: NTB scanpix

Kun tre minutter senere sto det 2-0 etter scoring av samme mann. Poulsen spilte til Eriksen, som deretter spilte FC København-spiss Jørgensen fri. Nå var de rundt 10.000 tilskuerne i ekstase.Island reduserte til 1-2 helt på slutten ved innbytter Arnor Ingvi Traustason, men det ødela ikke kvelden for Hareide.

Mange ble overrasket og kanskje litt skuffet da det ble kjent at Hareide skulle ta over som dansk landslagssjef etter Morten Olsen. Men det Danmark viste torsdag kveld må ha fått tilbake litt av optimismen etter at EM-drømmen gikk i knas.

Hareides store jobb er å få Danmark kvalifisert til VM i Russland om to år.

Nå skal 62-åringen og det danske landslaget til Skottland der det venter ny privatlandskamp tirsdag kveld.

PS : Sverige tapte sin kamp 1-2 mot Tyrkia i Antalya. Andreas Granqvist scoret det svenske målet, mens Cenk Tosun ble den store helten for Tyrkia med to nettkjenninger.