Maiken Caspersen Falla vant den første etappen i Ski Tour Canada. Maiken Caspersen Falla vant den første etappen i Ski Tour Canada. Foto: NTB Scanpix

Falla overlegen i sprintfinalen i Canada: - Helt perfekt

Maiken Caspersen Falla vant kvinnens sprint tirsdag.

Ingen kunne gjøre noe med Maiken Caspersen Falla på dagens sprint i canadiske Gatineau.

— Det er helt perfekt. Vi har kjent på en lang reise, nå er vi endelig i gang, sa Falla til NRK etter sprinten.

Mer om åpningsdistansen i Ski Tour Canada:

Johaug ut i kvarten

Nå håper hun å være med i kampen om sammenlagtseieren.

— Jeg har aldri gått en helt tour, og vet ikke helt hva det innebærer. Men jeg håper det, så legger vi sammen til slutt, sa Falla.

Sett denne?

Therese Johaug kom seg videre til dagens sprintfinaler så vidt det var, men der sa det også stopp.

Therese Johaug måtte se store deler av sprinten fra sidelinja. Foto: Rune Petter Ness

— Jeg var ikke helt i posisjon på andrerunden. Da forsvant dem og jeg klarte ikke følge ryggene på dem. Man må være på hugget, og i dag var jeg ikke bedre, sa Johaug til NRK.

Tre norske til finalen

Også en av favorittene, svenske Hanna Falk, mislyktes i kvartfinalen da hun falt og ikke klarte å gå videre til semifinalen.

Videre gikk dog Charlotte Kalla, som så veldig sterk ut. Videre gikk også Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet semifinalen med kun noe få hundredeler, etter å ha blitt noe irritert på Vesna Fabjan som krysset over skiene hennes.

Caspersen Falla og Flugstad Østberg havnet i semifinale sammen med blant andre Jessica Diggins. Den amerikanske jenta vant heatet foran Falla, som dermed sikret seg finaleplass. Østberg tok kun fjerdeplassen, og var avhengig av å gå videre på tid.

Kalla på trynet

I den andre semifinalen gikk Charlotte Kalla, som har hatt en tøff sesong med sykdom og dårlig form. Da hjalp det ikke at hun gikk på trynet i semifinalen, og fikk en lang vei opp for å hente Heidi Weng og resten av feltet.

Den svenske jenta kom seg opp, men da farten økte på slutten ble det for tøft. Stina Nilsson vant semifinalen foran Heidi Weng. Tiden i det andre heatet var ikke bra nok, og dermed gikk også Ida Ingemarsdotter og Ingvild Flugstad Østberg til finalen.

To svenske, tre norske og ei amerikansk jente skulle kjempe om seieren.

— Jeg kunne nesten sovnet i løypa

Maiken Caspersen Falla jubler for seier på sprinten tirsdag. Foto: NTB Scanpix

I finalen kunne ingen gjøre noe med en råsterk Maiken Caspersen Falla, og vant enkelt foran Stina Nilsson og Jessica Diggins— Gjør alt riktig og er suverent best, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Heidi Weng forklarte det slik:

— Jeg var litt trøtt, så jeg kunne nesten sovnet uti løypa, sa jenta som kom på fjerdeplass.