Det bekrefter Norges Fotballforbund i en pressemelding tirsdag ettermiddag. Fotballpresident Yngve Hallén er gitt mandat til å stemme på den sveitsiske 45-åringen.

— Infantino har i sin jobb som generalsekretær i UEFA vært opptatt av en tett dialog med medlemsnasjonene gjennom regionale strategimøter. Og han har vist at han forstår hva som kreves for at tilliten til FIFA og den internasjonale fotballen skal kunne gjenvinnes, sier fotballpresident Yngve Hallén.

Vil samle Norden

Norge håper at flere nå vil slutte seg om deres valg å stemme frem Infantino som ny sjef i FIFA.

— Vi vil jobbe for at flest mulig nordiske land står samlet bak Infantino. Han har vært viktig i den nødvendige reformprosessen som nå har funnet sted.

Vinneren av valget i slutten av februar vil ta over for Sepp Blatter. Sveitsiske Infantino har tidligere fått støtte fra flere forbund, blant annet UEFA og CONMEBOL (Sør-Amerikanske fotballforbundet).

– UEFAs nasjonale forbund har med stort flertall støttet Gianni og vil offentliggjøre sine standpunkt etter som det passer seg, het det fra en uttalelse fra det europeiske fotballforbundet (UEFA) i slutten av januar.

Takker Norge

Sveitseren selv har tatt til Twitter for å takke Norge for deres stemme:

Etter å ha lansert sitt presidentkanditatur, lovte Gianni Infantino blant annet et mer troverdig FIFA. Han er også en forkjemper for å øke antall lag i Fotball-VM, samt å spre mesterskapene utover flere land.

– FIFA bør undersøke muligheten for å arrangere VM ikke bare i ett eller to land, men i en hel region. Dermed får flere land æren og fordelen av å bli VM-arrangør, skrev han i sitt valgprogram ifølge NTB.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her: