På stillingen 2-1, i en periode Seinäjoki Jalkapallokerho (SJK) presset hardt på for utligning, hentet AaFK-keeper Andreas Lie frem en dobbelredning fra aller øverste hylle. Med det ble han en sterk bidragsyter til at AaFK kunne putte skalpen til de finske seriemesterne i beltet.

— Det var et litt ekkelt frispark. Et skudd som gikk gjennom muren vår og som flakket veldig. Jeg fikk kastet meg ned og reddet, men måtte gi retur. Jeg kom meg raskt opp igjen, og klarte å blokkere returen fra den finske spissen, forklarer AaFK-keeperen.

Det hører med til historien at finske Tarmo Kink stod helt alene på ni meter da han løsnet skuddet på returen.

I tillegg til den omtalte redningen stod Lie veldig godt, i en omgang der SJK tidvis hadde trykk mot AaFK-målet. Spesielt mot slutten av kampen måtte Lie og fireren foran han rydde opp i stor stil.

- Resultatet spiller liten rolle

— Resultater spiller ikke så stor rolle i slike treningskamper, men det gjør likevel godt å få uttelling for godt spill, og for min egen del å få noen gode prestasjoner å bygge videre på. Jeg føler kanskje at vi spilte enda bedre i forrige treningskamp, mot Hødd, men da klarte vi ikke å få uttelling, sier Lie.

AaFK-keeperen vurderer de finske seriemesterne som en del hvassere enn lagene de har møtt til nå i sesongoppkjøringen.

— Sånn sett er prestasjonene nok bedre i dag enn tidligere, og jeg synes at vi forbedret oss på en del viktige områder. Det er viktig for oss å møte denne typen tøff motstand, og det skal bli spennende å måle krefter med Djurgården neste helg, sier han.