tb2f51ad.jpg
tb2f510a.jpg
tb2f50b3.jpg

Følg kampen her: Direkte klokken 18: Island-Ungarn

Ungarn og Island barker sammen til EM-kamp i Marseille lørdag klokken 18, en kamp som vil ha stor betydning for utfallet av gruppe F.

Før kampen var det imidlertid tumulter på tribunene på Stade Vélodrome. Omlag 30.000 ungarske supportere skal befinne seg i den sørfranske byen.

Ifølge svenske Aftonbladet skal en gruppe på rundt hundre svartkledde personer, ungarske fans, ha forsøkt å ta seg fra en del av tribunen til en annen, bak det ene målet på stadion.

Se flere bilder fra situasjonen øverst i artikkelen!

Politi på stadion skal så ha forsøkt å stoppe ungarerne, og det var tilløp til uroligheter før det situasjonen roet seg ned igjen. Politiet skal ha vært bevæpnet med pepperspray.

Ifølge Expressen skal bråket ha pågått i omtrent ti minutter. Deretter skal supporterne ha fått tillatelse til å flytte seg fra den ene siden av tribunen til den andre.

— Det var litt tilløp til bråk, men det roet seg ned igjen, og det er rolig nå, sier Bergens Tidendes reporter Anders Pamer en drøy halvtime før kampstart.

— Med en liten halvtime igjen er det få islendinger inne på stadion, ungarerne herjer og synger voldsomt, sier Pamer, som er tilstede i Marseille.

Marseille har også vært rystet av bråk tidligere i mesterskapet. Det var i byen hvor Norge slo Brasil i VM 1998 at vi fikk sammenstøt mellom russiske og engelske supportere da de to lagene møttes på Stade Vélodrome forrige helg.

I forkant av kampen mellom England og Russland var det også voldsomme sammenstøt i gatene i byen.