LERKENDAL: Den har blitt omtalt i media som «Trøndelags viktigste fotball-lyske». Fredag formiddag sa lysken til Pål André Helland ifra.

— Han kjente det i lysken under dagens trening og måtte avbryte. Det er skaden fra sist helg som ikke er helt leget ennå, sier Rosenborgs medisinske koordinator, Haakon Schwabe.

Les også: Rosenborg-Stabæk er toppkampen som forsvant

Planen var at Rosenborg-vingen skulle trene som normalt, men når lysken sier ifra, tok de ingen sjanser.

Bildetekst: Pål André Helland måtte avbryte fredagens trening. Her i samtale med Haakon Schwabe, Kåre Ingebrigtsen og fysioterapeut Christian Thorbjørnsen.  Foto: Adrian A. Aagesen

— Den er ikke hundre prosent leget. Vi har ikke noe grunn til å tro at det ble en ny skade i dag. Han er nær hundre prosent, men ikke helt der ennå, fortsetter Schwabe.

Morgendagen avgjør

Rosenborg skal se an hvordan det står til i morgen. Helland er avhengig av å ha en full trening uten å kjenne noen ting, før han kan være klar til kamp.

— Dersom han kjenner noe i lysken på lørdagens trening, blir det ikke noe kamp på Pål, sier den medisinske koordinatoren til adressa.no.

Les også: RBK vil ikke undervurdere Nest-Sotra

Les også: Blink møter Sarpsborg i neste cuprunde: - Vi må forvalte energien riktig

Det betyr altså at siden stjernespilleren måtte avbryte fredagens trening, er han høyst uaktuell til søndagens kamp mot Stabæk.

— Per nå er han ikke klar. Vi tar en endelig avgjørelse på det etter treningen i morgen, legger han til.

Forskjellige problemer

Det er ikke samme skade hver gang som setter Helland ut av spill, selv om det er på samme fot – venstre.

— Det flytter seg litt rundt. Han har forskjellige muskelgrupper som river litt. Når man har smerter fra muskulaturen, så er en overbelastning der og da. Det er individuelt fra gang til gang om hvor lang tid det tar før smertene slipper. Det kan være i morgen, men det kan også være i neste uke. Som sagt så er han ikke klar per dags dato, avslutter Schwabe.