Fotball , 10. februar 2008 , La Manga , Viking , Uwe Rösler og Nicolai Stokholm Foto: Digitalsport

Mens Viking åpnet med tre poeng hjemme mot Strømsgodset, sviktet kamma borte mot Bodø/Glimt i seriepremieren.

Les også:

Et tap som virkelig irriterte HamKams kaptein Markus Ringberg og han mener dagens oppgjør vil vise et helt annet HamKam.

Svensken mener HamKam er mer enn langpasninger og duellspill. Det skal Viking få merke.

— Vi må våge å utfordre Viking og spille pasninger. Vi skal gjøre nettopp det og spille vårt eget spill på søndag. Langballens tid er forbi, sier svensken.

Skadeproblemer

Hedmarkingene har i eliteseriens åpning slitt med skader og fortsatt er troppen langt fra skadefri.

Kaptein Markus Ringberg er likevel positiv og har god tro på at laget hans skal kunne stikke kjepper i hjulene til et gulltippet Viking.

- Flere spillere er tilbake fra skade og troppen er klart styrket i forhold til hva vi hadde med oss til Bodø sist søndag , påpeker Ringberg ovenfor Aftenposten.no.

På spørsmål rundt de returnerte spillernes form er svensken usikker.

— Det er svært vanskelig å si hvor god formen deres er. Det får tiden vise, kommenterer den hodesterke svensken.

Kan bli joker

En av spillerne som returnerer fra skade er Oluwasegun Abiodun. Den omtalte spissen kan bli en joker i kampen mot Viking.

Spissene Roman Kienast og Olivier Karekezi slet sist mot Bodø/Glimt og må virkelig prestere når Abiodun er tilbake.

— Abiodun er rett og slett rågod når han har dagen. Da har han ferdigheter til å gjøre det utroligste, mener Ringberg.

En annen viktig spiller som returnerer til kampen er Jan Michaelsen. Dansken måtte melde forfall til kampen i Bodø som følge av sykdom og har slitt i uka som har gått, men var tilbake på treningsfeltet fredag.

- Jan Michaelsen kan holde på ballen og sørge for ro i laget. Han blir en viktig spiller for oss på søndag, mener Ringberg.

Vil score

Ringberg har blitt benyttet som sentral midtbanespiller av Arne Erlandsen og spiller også der på søndag sammen med nettopp Jan Michaelsen. Det skal ikke hindre han i å gjøre livet surt for Vikingforsvaret.

- Jeg skal komme meg inn i boksen og forhåpentligvis score samtidig som jeg skal gjøre alt for å gjøre det vanskelig for Viking på søndag, forteller den målfarlige svensken.

Foran oppgjøret har Viking konsentrert seg om baneforholdene som venter på Briskeby som er under utbygging. Ringberg mener ikke forholdene vil tjene noen av lagene fordelaktig.

— Vi ønsker å spille fotball. Banen vil helt sikkert bli oppløpt etter hvert, men jeg tror ikke det vil være til fordel for noen av lagene, avslutter svensken ovenfor aftenposten.no.

PS: HamKam har ikke slått Viking på Briskeby siden 1971. Totalt har lagene møttes 21 ganger og kun to av oppgjørene har endt med hjemmeseier, hele ni har endt med borteseier og ti har endt uavgjort.

Da lagene møttes i vinter i LSK-hallen endte det med 1-1.

Trolig HamKam-lag (4-4-2): Ivar Rønningen - Truls Hagen, Arnar Førsund, Frode Bjørnevik, Joachim Sørum - Adem Güven, Jan Michaelsen, Markus Ringberg, John Anders Rise - Roman Kienast, Olivier Karekezi.

Trolig Viking-lag (4-4-2): Kristian Nicht - René Klingbeil, Børre Steenslid, Ragnvald Soma, Trond Erik Bertelsen - Joakim Austnes, Jone Samuelsen, Nicolai Stokholm, Allan Gaarde - Andrius Velicka, Peter Ijeh.