RIO DE JANEIRO: Under et mediemøte presenterte den russiske antidopingsjefen Vitalij Smirnov den 29 personer store kommisjonene som skal jobbe med russisk antidopingarbeid i tiden fremover. Blant navnene var en intetanende Gerhard Heiberg.

— Jeg ante ikke at jeg var kommet med i den russiske kommisjonen. Da jeg våknet til morgen i dag, gikk jeg inn på ulike internasjonale medier, og da leste jeg at jeg var en del av dette. Jeg visste ingenting om dette, og jeg måtte le, sier Heiberg til Aftenposten.

Bekrefter at han er med

Det norske IOC-medlemmet har ikke fått noen formell henvendelse fra den russiske antidopingsjefen, men stiller seg likevel positiv til å delta i arbeidet med å rydde opp i nasjonen som sliter med enorme dopingproblemer.

— Jeg kommer til å være en del av kommisjonen, bekrefter Heiberg, som torsdag fikk fornyet tillit som IOC-medlem.

Han har fått litt mer informasjon etter hvert, men prøvde å finne Smirnov ved frokostbordet for å få vite mer om vervet. Det lyktes han ikke med.

— Jeg ble som sagt overrasket over å få nyheten på den måten, men samtidig er det OK.

271 russerer på startstreken

Nordmannen har vært en av flere kritikere mot Russlands delvis statsstyrte dopingregime. Han reagerte kraftig da avsløringene kom, og han uttalte tidlig at hele Russland skulle utestenges fra OL. Slik ble det imidlertid ikke.

I RIO: Mette Bugge

Den internasjonale olympiske komité (IOC) vekket oppsikt da de for snaut to uker siden valgte ikke å utestenge hele Russland fra OL, slik mange hadde forventet. IOC stilte derimot en rekke krav til russiske utøvere før de kunne få delta i OL.Til tross for kravene stiller Russland med 271 utøvere i Rio de kommende drøye to ukene. 118 utøvere får ikke stille.

LES OGSÅ: