Serietoer Aberdeen måtte vinne borte mot Dundee United for at de fortsatt skulle ha mulighet til å nå igjen Celtic, etter at Deilas menn knuste Dundee 5-0 i går. Det klarte de ikke og dermed er Ronny Deila og Stefan Johansen seriemestere i sin første sesong i klubben, selv med tre kamper igjen å spille.

— Vi har oppnådd noe stort nå, ved å vinne ligaen for fjerde gang på rad. Og forhåpentligvis har vi mer i vente, sier Deila til klubbens nettsted.

Aberdeen havnet i trøbbel etter allerede 13 minutter mot Dundee, da Robbie Muirhead satte inn 1-0 for hjemmelaget fra kort hold. I et jevnspilt oppgjør der begge lag hadde flere gode muligheter, holdt Dundee unna og vant til slutt.

Med 89 poeng og elleve poengs luke ned til Aberdeen når tre kamper gjenstår, kan Celtic endelig feire ligagullet som de har hatt i lomma i flere måneder.

— Det er kjempebra og jeg vet at ligagullet står veldig høyt i Glasgow. Forventningene er seriegull, men det er noe helt annet å gjøre det enn å si det. Selv om man sikkert kan si mye om nivået på de andre lagene i ligaen, skal man nå bare klappe for prestasjonen han har klart, sier tidligere Celtic-spiller Harald Martin Brattbakk til Adresseavisen.

Snudd motgang til medgang

Ligatittelen er den andre pokalen Deila vinner i Celtic, etter at de ble ligacupmestere i mars. Ting har gått på skinner for den norske treneren de siste månedene, etter en tøff høst der han blant annet mislyktes med å kvalifisere Celtic til Champions League. Deila har flere ganger innrømmet at han hadde det tungt i de første månedene i Celtic-karrieren, og kritiske røster blant supportere og media mente at han ikke var god nok til jobben.

— Det var ganske viktig for ham å vinne første sesong. Helt isolert sett var det viktig å befeste seg og bevise at han duger, men jeg tror ikke han har brydd seg om det alle andre har sagt, sier Brattbakk.

Men nå har alt snudd og i går ble Deila hyllet på stadion, med sangen. «Ronny Deila hear him roar, Ronny Deila we adore». I teksten heter det

Harald Martin Brattbakk er imponert over jobben Ronny Deila har gjort. Her fra tiden hans i Rosenborg.

blant annet:

«He came in like the North wind and no-one knew his name, heart full of new ideas on how to play our game».

— Jeg vil gratulere fansen i dag, de har vært en stor del av dette. Jeg er veldig stolt over å lede en så fantastisk klubb som dette, sier Deila.

Europa neste

Tidligere i uken uttalte Deila at han ønsker å kopiere suksessen Rosenborg hadde på 1990-tallet. Brattbakk, som har en lang karriere bak seg i Rosenborg, er glad for å høre at det er inspirasjon og peker nettopp på Europa-suksess som det neste steget for Deila.

— Nå gjelder det å klare det han ikke gjorde i høst, nemlig å kvalifisere seg for Champions League.Det er målestokken og jeg tror de har gode muligheter dersom han får mulighet til å hente spillerne han ønsker, i tillegg til å beholde de han allerede har. Det er ikke lønna hans som avgjør hvor godt han gjør det, men hvilket matriaele han har, sier Brattbakk.

Storseier

Seriemester Celtic gjorde også jobben fredag og vant enkelt 5-0 over Dundee. Lagets toppscorer Leight Griffiths satte inn det første målet etter en halvtime, før kaptein Scott Brown doblet ledelsen like etter.

I annen omgang fortsatte Celtic parademarsjen. Kris Commons scoret på straffe, før James Forrest og Nir Biton også tegnet seg på scoringslista i storseieren.

– Det var en god prestasjon av oss. Det er tøft å møte lag som ligger lavt og forsvarer seg, men vi begynner å bli vant til det. Vi var tålmodige og scoret fem mål. Det er jeg fornøyd med, sa Deila ifølge Celtics Twitter-konto.

Celtics neste kamp er mot nettopp seertoer Aberdeen neste helg.