I mai kom nyheten om at Petter Northugs Audi A7 hadde krasjet på Byåsen i Trondheim.

Få dager etter innrømmet Norges største langrennsstjerne at det var han som hadde kjørt bilen — og at han var under påvirkning av alkohol. Skikongen lot seg intervjue av de flere medier, blant annet Adresseavisen, og la alle kortene på bordet.

— Jeg føler meg helt jævlig. Det er jo en vanskelig situasjon, en jævlig situasjon å være i. Jeg har skuffet meg selv, familien, nære venner, støttespillere og alle rundt meg, sa 28-åringen til Adresseavisen.

Etter intervjurunden lukket han døra for alle unntatt hans nærmeste. Det forteller han i et intervju med Vi Menn.

Her er Petter Northug i aksjon under et rulleskiløp på Hamar i august. Foto: NTB scanpix

Stengte verden ute— Jeg måtte stenge verden ute. De nærmeste rundt meg hjalp til å holde aviser, TV og alt annet på avstand. Jeg fikk ikke med meg så mye av det som ble sagt, ment og skrevet. Jeg måtte bearbeide det som hadde skjedd, og det gjorde jeg med treningsskoa på, sier Petter Northug tilVi Menn.

Etter fylleskandalen som fikk enorm medieoppmerksomhet, var det mange som satte spørsmålstegn til Northugs fremtid som skiløper.

Northug sier at dette har fungert som en motivasjon for ham.

– Når folk mister troa på deg og sier det er slutt, vil du gjerne bevise at de tar feil. Men min største motivasjon er faktisk å bevise for meg selv at jeg kan stå på toppen av en seierspall igjen. At jeg har noe der å gjøre, sier 28-åringen.

- Mulig å vinne Tour de Ski

Nå har han hatt en glimrende sesongoppkjøringen, og han har holdt seg unna sykdom og skader. Nå satser han på å vinne Tour de Ski.

— Mange tror visst at jeg har gitt opp å vinne Tour de Ski, men det er ikke tilfelle. Jeg har hatt topptider opp den bakken tidligere. Så hvis jeg har en maks dag og lette bein, anser jeg det som mulig for meg å vinne Tour de Ski, sier Northug til Vi Menn - og fortsetter:

— Planen er å ha en formtopp til Tour de Ski, som passer meg bra i år. Det er færre konkurranser, og flere av de etappene burde passe meg godt. Det er uansett gunstig med litt hardkjør på det tidspunktet, det er god tid til å hvile før VM i Falun.

Hva mener du? Tror du på Tour de Ski-seier for Northug? Del din mening i kommentarfeltet!