Mens folk flest er trygt plassert i sofakroker med pepperkaker i hendene, har TV 2-kommentator Kasper Wikestad begitt seg ut på en svært aktiv 2. juledag.

Tidligere i dag måtte Wikestad forte seg ut av Britannia Stadium, etter å ha kommentert Stokes seier over Manchester United.

Fem timer senere skulle han nemlig kommentere Southampton-Arsenal — som spilles om lag 300 kilometer lenger sør.

Alle som kjenner trafikkbildet rundt engelske fotballstadioner kan underskrive på at Wikestad tok fatt på en utfordrende oppgave.

Stoke-Southampton med bil - det er turen Kasper Wikestad måtte kjøre på fem timer for lørdag. Foto: Skjermdump, Google Maps

Da Aftenposten snakket med Wikestad i 19-tiden lørdag — snaue to timer før avspark i Southampton - kom imidlertid TV 2-profilen med betryggende ord til norske TV-seere.- Jeg er nok fremme til kvart på åtte. Så dersom det ikke blir en punktering eller noe sånn, ligger jeg godt an, sier Wikestad til Aftenposten.

FÅ MED DEG AFTENPOSTEN-SPORTENS JULEPODCAST: DENNE UTØVEREN VAR MEST UFYSELIG I 2015.

Ubeleilig kø

Etter denne telefonsamtalen oppdaget Wikestad imidlertid kø utenfor Southampton.

— Shit. Så close, skrev Wikestad på Twitter, før han senere uttrykker tvil om hvorvidt han vil rekke det.

— Trengte ikke kø inn mot byen nå, la han til i en senere Twitter-melding.

Wikestad måtte forlate bilen og gå mot stadion, men rundt en halvtime før kampstart kom han frem.

Presset øker på van Gaal: — Klubben trenger ikke å sparke meg. Av og til går jeg av selv

Plan B

I Oslo har kollega Jørgen Klem sittet klar for å steppe inn dersom Wikestads stunt ikke lykkes.

Wikestads England-turné får trolig en lykkelig slutt - men noen dans på roser har det ikke vært.

— Jeg var egentlig mest stresset i morges, da resepsjonisten fortalte at det tar over en time å komme seg ut av stadionområdet i Stoke. Det er mye trøkk rundt trafikken der. Jeg prøvde å parkere bilen strategisk før kampen. Jeg var skikkelig stresset, men etter kampen fløt det overraskende bra.

- Blir ikke utslitt

Wikestad har delt opplevelsen i sosiale medier - på Twitter og Snapchat. Det ble lite julekos også 1. juledag. Da reiste Wikestad på fly fra Oslo til London - via både Frankfurt og Düsseldorf (på grunn av mangelfullt flytilbud i julen).

— Man blir ikke utslitt av fotball. Jeg koser meg. Dessuten kunne jeg jobbet som trailersjåfør, jeg liker å sitte alene og kjøre og høre på radio, forteller han.

Fra 20.45 skal Wikestad kommentere kampen mellom Southampton og Arsenal. Tidligere i dag bevitnet han Stokes overbevisende seier over Manchester United, og kunne dermed bevitne sirkuset som omkranser Uniteds hardt pressede manager Louis van Gaal om dagen.

— United-supporterne var fantastiske i starten, men det døde ut utover i kampen. Hele laget blir bare sørgeligere og sørgeligere for hver kamp, sier Wikestad.

2. juledag - kjent som Boxing Day i Storbritannia - er uløselig knyttet til fotball på balløya. I dag har det vært full runde i både Premier League og Championship - tradisjonen tro.

Premier League-festen fortsetter allerede mandag (4. juledag), med blant annet Manchester United-Chelsea.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene: