Stord-ØIF Arendal 23-26

Mot ØIF Arendal onsdag kveld leverte dansken en høyst godkjent første halvtime, tross enkelte grove feilskjær. Begynnelsen av 2. omgang var også bra. Men så tok kreftene mer og mer slutt. For Knudsen – og for alle de andre i hvite trøyer. Etter 60 minutter satt de igjen som tapere – til danskens store fortvilelse og irritasjon.

— Først må jeg få sagt at vi spiller med langt bedre innstilling nå enn tidligere i høst. Alle er mer «på». Og en vektig grunn til at vi taper for Arendal, er at vi brenner altfor for mange 100-prosentsjanser. Men det finnes også andre forklaringer på at vi kommer herfra med null poeng. Som i oppgjøret mot Haslum for halvannen uke siden.

Ønsker bredere tropp

Da tapte Stord med to, etter å ha hengt med lenge. Så sloknet sunnhordlendingene da det hele skulle avgjøres, noe den tidligere landslagsbacken Erlend Mamelund visste å benytte seg av. I kveld var det en annen storskytter, tidligere landslagsspiller han òg, som sendte ballen i nettet gang på gang da vertskapet ikke lenger klarte å stå imot: Andre Jørgensen.

Og Henrik Knudsen har forklaringen. Eller forklaringene.

— Det er for mange spillere som må stå for lenge på banen, ikke minst i forsvar. Da tappes du etter hvert så mye for krefter at du ikke klarer å stå opp slik du ønsker. Jeg skulle gjerne sett at troppen var noe bredere. Nå er den for smal, ikke minst når Oscar Kihlstedt er ute med ryggplager.

Klubbnomaden fra Haderslev i Danmark understreker at han trives i rollen som playmaker, der en viktig bit er å gjøre andre rundt ham gode. Ikke minst med «assists». Men nå synes 32-åringen at det blir for mye av det gode.

Jeg er den som skal spille de andre gjennom hver eneste gang. Altfor mye ligger på meg. Flere bør ta ansvar for den avgjørende sistepasningen.

- Du gjør en del merkelige ting på slutten?

— Ja. Mye fordi jeg er sliten.

Lysluggen har i tidligere samtaler med Bergens Tidende innrømmet at overgangen fra en profftilværelse i både Danmark, Sverige, Tyskland, Polen og Hviterussland – til full jobb ved siden av håndballen – har vært en utfordring. Nå har han attpåtil startet et eget firma på Stord, Knudsens Byggservice.

- Det gjør ikke hverdagen noe mindre travel?

Nei. Da er det desto viktigere å trene rett, understreker veteranen. Som i lokalavisen Sunnhordland etterlyser mer individuell trening, blant annet for å opparbeide seg mer overskudd og bedre eksplosivitet. Den oppfordringen tar ikke Stord-trener Jesper Holm umiddelbart til seg.

— I høst har vi slitt med å score mange nok mål. Derfor har vi prioritert angrepshåndball på mange av treningene. Og selv om jeg er åpen for justeringer underveis, må vi våge å stå ved vårt grunnkonsept. Treningene skal avspeile slik vi ønsker å spille. Kollektivt og individuelt. Utfordringen ligger heller i at vi er mange nye i laget. Spillere som vet hvordan vi skal kombinere, men som like fullt løser ting på ulikt vis. Vi trenger derfor mer tid på å sette et spill slik vi ønsker det.

Holm fortvilte etter nok et tap

— Jeg tror ikke vi blir slått fordi vi er slitne. Svaret ligger heller i at vi brenner for mange opplagte målsjanser.

Stord ga ØIF Arendal grisebank før pause. Sørlendingene virket helt hektet av, bannet og svor på dårlige dommere – og var heldige som slapp unna med 11–14 ved halvtid. Etter hvilen mobiliserte de dog på nytt og var like overlegne som vertskapet hadde vært før pause.

— Jeg formante at spillerne skulle droppe alt fokuset på dommerne. Og ba heller om mer nøyaktighet i spillet. Det ga full uttelling, strålte ØIF-trener Marinko Kurtovic etter å ha inntatt tabelltoppen – på bedre målforskjell enn Elverum.