Klubben er på oppkjøring i amerikanske Florida, og var midt mellom to økter da treneren Lars Arne Nilsen ble ulykken inntraff. Nilsen skal ifølge Bergens Tidende ha blitt overkjørt av en SUV mens han lå og solte seg på området der laget bor.

SAMMEN I BRANN: Ruben Kristiansen ogThomas Drage. Foto: Zack Wittman

Kristiansen beskriver dramatiske timer etter hendelsen inntil det ble klart at Nilsen ikke hadde fått alvorlige skader. Selv var han inne i leiligheten der han bor sammen med Thomas Drage, kort vei unna ulykkesstedet.— Plutselig sto det to ambulanser rett utenfor leiligheten, og man frykter fort det verste. Det var noen timer i uvisshet før vi fikk vite at det gikk bra, sier Ruben Kristiansen til iTromsø i natt.

— Egen lege på plass

UTSATT FOR ULYKKE: Brann-trener Lars Arne Nilsen. Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Han forteller om en spesiell stemning, og for Kristiansen ble det ekstra spesielt ettersom Nilsens sønn, Sivert Heltne Nilsen, også har vært lagkamerat med Kristiansen i Vålerenga.— Tankene gikk til Lars Arne og Sivert som var på sykehuset, og vi samlet oss for å snakke om hva som hadde skjedd. Jeg er glad for at det gikk som det gjorde, og vi har heldigvis en egen lege som var raskt på stedet for å hjelpe til.

Klubben skal etter planen være i USA fram til søndag, og har kamp fredag. Det er fortsatt uvisst om treneren blir med der.

— Ettersom alt utrolig nok gikk bra fullfører vi samlingen slik Lars Arne nok vil selv, sier Kristiansen.

Klokken 04.00 onsdag morgen, norsk tid, var Bergens Tidende i kontakt med Brann.

- SKREMMENDE OPPLEVELSE: Branns daglige leder Vibeke Johannesen og sportssjef Rune Soltvedt uttaler seg etter ulykken. Foto: Øystein Vik

— Det er ingen negativ utvikling. Vi er optimister, skriver Gorm Natlandsmyr, mediesjef i Brann, i en tekstmelding til Bergens Tidende.

Slo TIL i cupfinalen

Lars Arne Nilsen ledet Brann til opprykk høsten 2015, men er i TIL-kretser godt kjent for noe helt annet. Han var nemlig den som trente Hødd til cupfinaleseier i 2012 da klubben vant sensasjonelt mot nettopp TIL på Ullevaal stadion.

Mandag ledet Nilsen Brann i den første av to treningskamper i USA, da det ble seier 2-1 mot Elfsborg fra Sverige.

Ruben Kristiansen har vært Brann-spiller siden sommeren 2015, og nordreisaværingen dro fra TIL foran 2014-sesongen. Thomas Drage hadde kontrakt med TIL som gikk ut ved årsskiftet til 2016, og er med på leiren for å prøvespille for kontrakt.