Se målene øverst i artikkelen

Hønefoss fikk en verst mulig start på kvalikfinalen da gjestene fra Fredrikstad ledet 3-0 før 20 minutter var spilt. Nå må Tom Gulbrandsen og hans menn vinne 4-0 i Fredrikstad for å holde plassen sin i eliteserien.

— Det er klart det ser fryktelig dårlig ut. Vi var ikke på hugget fra start i dag og det ødela mye for oss , sier Gulbrandsen.

  • **Les også:

FFK så godt som klare for eliteserien**

Mange bytter

Etter sjokkstarten kom Hønefoss aldri skikkelig inn i kampen. Men laget fikk en redusering og ble farligere fremover da Gulbrandsen byttet inn Davy Angan mot slutten av 1. omgang. Treneren vil likevel ikke være med på at det var feil å starte kampen uten den farlige angrepsspilleren.

- Vi valgte de 11 vi håpet skulle være de beste , sier treneren, som også utelot helten fra Ranheim-kampen, Madiou Konate fra startoppstillingen.

Revansje

Gulbrandsen håper spillerne selv skjønner hva som gikk galt og håper det vil føre til et bedre resultat i torsdagens returmøte i Fredrikstad.

- Gutta vet hva de har å gå på som de ikke fikk ut i dag. Forhåpentligvis er de revansjelystne på torsdag , sier treneren og får støtte av dagens målscorer Kamal Saaliti.

— Vi får håpe de tar feiringa på forhånd så vi kan sjokkere dem på samme måte der borte som de gjorde med oss i dag, sier han.