– Det var en utrolig sterk prestasjon å komme hit og vinne. Vi fulgte det taktiske opplegget hundre prosent, og jeg er stolt over laget, sier Reidar Vågnes.

— Hva gikk taktikken ut på?

– Vi skulle ta vare på overgangene og sjansene våre og stå i mot langballene mot Aarøy, sier Vågnes og utdyper:

– Fokuset i duellene med Aarøy var på andreballene. Det er ikke så viktig å vinne selve duellene. Vi skulle ta tak i andreballene og komme på hurtige overganger. Det lyktes vi glimrende med, samtidig som vi satte sjansene våre, forklarer Hønefoss-treneren.

Statistikksenter Eliteserien:

(Artikkelen fortsetter)

Aalesund medaljehåp kan ha blitt knust mot Hønefoss. (Foto: Scanpix)

Ex-AaFK

Reidar Vågnes har tidligere hatt flere sportslige roller i AaFK, men mener at det ikke gjør dagens seier ekstra spesiell.

– Jeg har hatt sju gode år i AaFK, men det er ikke spesielt å komme tilbake hit og ta med seg tre poeng. Jeg er glad for alle seirer i eliteserien, samme hvem de kommer mot. Men det er klart det er ekstra sterkt å komme opp hit og vinne. Før kampen anså jeg dette for å være den tøffeste kampen vi hadde igjen denne sesongen, sier en glad Hønefoss-trener, som har god tro på at laget skal greie målet om å holde seg i eliteserien.

Og det ser lyst ut. Med dagens trepoenger passerte Hønefoss Molde på tabellen, og klatret opp på trygg plass (13. plass) med 23 poeng.

WEB-TV: Se alle kampens høydepunkter under!

Aalesund — Hønefoss: Høydepunkter