JOHANNESBURG: — Det er fantastisk og jeg er full av følelser. Jeg spilte med Jugoslavias trøye i 1998, for Serbia og Montenegro i 2006 og er klar for mitt tredje VM med Serbias lag, oppsummerer den 31-åringe Serbia-kapteinen.

Serberne imponerte ved å vinne sin kvalifiseringsgruppe og sende Frankrike ut i playoffkamper.

Før VM kom et sjokknederlag mot New Zealand (0-1) og en svak 0-0-kamp mot Polen, men i generalprøven i Beograd var Serbia tilbake på sporet og underholdt med 4-3-seier over Kamerun, krydret med et perlemål fra Inter-spillerens velkjente skuddfot.

Noe å revansjere

I 2006-VM i Tyskland var Serbia og Montenegro nevnt som outsidere, men dro hjem etter tre strake nederlag og 2-10, flest innslupne mål av alle de 32 lagene.

Det skal revansjeres i Sør-Afrika.

- Vi er ikke her i VM bare for å delta, men for å oppnå noe. Men vi vet at åpningskampen mot Ghana kan være helt avgjørende , sier den serbiske kapteinen, vel vitende om at Tyskland er favoritten i gruppe D.

Serbisk duell

Serbia mot Ghana betyr også duell mellom de to serbiske landslagssjefene i mesterskapet, Radomir Antic (60) hos Serbia og Milovan Rajevac (56) som leder Anthony Annans Ghana.

- Jeg føler meg 100 prosent som Ghana-mann i denne kampen og er bare opptatt av at vi skal slå Serbia , sier Rajevac.

Antic, med bakgrunn fra klubber som Real Madrid, Atlético Madrid og Barcelona, har fått mye av æren for Serbias oppsving.

— Fotballforbundet bestemte seg for å hente inn en landslagssjef med mye erfaring. Antic kom inn, sa han var ansvarlig for alt og løftet presset bort fra oss spillere. Erfaringen hans var den viktigste grunnen til at vi kvalifiserte oss for VM, sier Dejan Stankovic.

Unge spillere

Lagkapteinen uttrykker stor tro på VM-mannskapet.

— Vi har mange spillere på høyt nivå, og har klatret over 20 plasser på FIFA-rankingen de siste årene, sier han. Faktisk er det 32 plasser siden 2005, fra 47 til 15. Stankovic nevner også tre unge spillere fotballverden skal merke seg:

Forsvarerne Aleksander Kolarov (24) som spiller i Lazio, Ivan Obradovic (21) i Real Zaragoza og spesielt CSKA Moskvas midtbanespiller Milos Krasic (25), som mange store klubber jakter på.

Men den serberen som er lettest å få øye på, er Birmingham-spissen Nikola Zigic - 2,02 og VMs eneste tometersmann.