Jo Inge Berget er i ferd med å bli et klubbikon, mener svenske Aftonbladet. Her etter kvalifiseringskampen mot Celtic i 2015. Jo Inge Berget er i ferd med å bli et klubbikon, mener svenske Aftonbladet. Her etter kvalifiseringskampen mot Celtic i 2015. Foto: NTB SCANPIX

Berget hylles i Sverige etter seriegullet: - På god vei til å bli et klubbikon

— Jo Inge Berget? Han er bare kongen.

Med 3-0-seier borte mot nedrykksklare Falkenberg kunne de lyseblåe i Malmö feire seriegull. Gullet er lagets tredje på fire år, og tre nordmenn har vært svært delaktig.

Magnus Wolff Eikrem er assistkongen i Allsvenskan med 15 assist. I går bidro tidligere Brann-spiller Andreas Vindheim med en assist. Men kanskje enda viktigere har Jo Inge Berget vært. Etter gullet hylles han i densvenske avisen Aftonbladet.

LES OGSÅ:

— I ferd med å bli et klubbikon

«Rosenberg er kapteinkongen. Kjartansson er målkongen og Eikrem assistkongen. Jo Inge Berget? Han er bare kongen». Slik presenterer Sveriges største avis Jo Inge Berget dagen etter seriegullet.

Siden 2006 har avisen hatt som tradisjon å male en av Allsvenskans profiler i gullfarge. Vanligvis er det kapteiner eller toppscorere. Men i år falt valget på nordmannen med det lange skjegget, som de mener er i ferd med å bli et klubbikon. Han er den første utlendingen som får hederen.

Jo Inge Berget scoret ett mål da Malmö sikret seriegullet i Falkenberg. Foto: NTB SCANPIX
  • **LES OGSÅ:

(for abonnenter)**

Fra før har spillere som Anders Svensson, Pontus Wernbloom, Daniel Tjernström, Daniel Andersson, Pär Hansson, Guillermo Molins, Markus Rosenborg og Emir Kujovic blitt malt og fotografert.

— Dette verdsetter jeg høyt. Det er kjempemoro. Jeg så bildene av Kujovic i fjor. De var morsomme, men jeg har litt lengre skjegg enn han, så det blir enda bedre. Dette setter jeg stor pris på, sier Berget til Aftonbladet.

LES OGSÅ:

Kunne dratt til Kina

I forrige vintervindu var han i ferd med å forlate Malmö for en karriere i kinesiske Henan Jinaye, men Berget hadde lyst til vinne gull med svenskene.

— Jeg ville ha et gull, og det har jeg fått nå. Jeg kjenner jeg har fått bidra mye, og det er viktig. Jeg trives veldig bra i Malmö, og vil spille i Champions League, sier han.

LES OGSÅ:

Han tror at han er blitt populær blant fansen fordi han springer mye og gir alt. Og så er det skjegget da. Da han kom til Malmö var han nybarbert, men siden signeringen har høvelen fått ligge.

— Jeg har ikke barbert meg siden dagen jeg skrev under for Malmö. Nå stusser jeg det bare for å holde orden på det. Jeg liker skjegg, og kjæresten er også fornøyd med det. Og nå blir det litt gullskjegg også, sier han.

En tredje «norgesvenn» har også markert seg solid i Malmös gullsesong. Tidligere Vålerenga-spiss Vidar Örn Kjartansson forlot klubben i sommer til fordel for israelske Maccabi Tel Aviv. Fortsatt står han som ligaens toppscorer med 14 mål.

LES OGSÅ: