BODØ: Den tidligere TIL-spissen, har bestemt seg for ikke å fornye kontrakten med Bodø/Glimt som går ut etter årets sesong.

– Jeg har vel egentlig bestemt meg for å finne meg en ny klubb fra neste sesong. Å sitte på benken i Bodø/Glimt er ikke noe alternativ for meg lengre, sier Vegard Braaten til iTromsø.

Var aktuell

TIL forsøkte å hente Braaten tilbake allerede etter årets sesong, men overgangen strandet i siste time.

– Det hadde vært artig og vært med å rykke opp med TIL i år, men da de kom på banen seks timer før overgangsvinduet stengte og Alta hadde jobbet så hardt og så lenge for å få meg opp dit, ble det vanskelig, forklarer Braaten.

Det ble seks mål på 15 kamper i Alta IF på utlån fra Glimt, før han ble skadet i slutten av juli.

– Muskulært står alt bra til med meg nå. Jeg er i bra opptrening nå, men spiller vel neppe noe mer i år, sier 27-åringen.

Interesse

Rådgiver Tore Rismo bekrefter at flere klubber har vist interesse for spissen.

– Det har vært klubber som er interessert på generelt grunnlag, men ingenting konkret. Han fikk jo ødelagt høstsesongen på grunn av skaden han pådro seg, men det er klubber som er klar over situasjonen og har han på blokka, sier Rismo.

– Er TIL en av klubbene som er interessert?

– Det må du nesten spørre TIL om, men at vi finner en klubb til Vegard er jeg rimelig sikker på, sier Rismo, som bekrefter at det er klubber i toppen av 1.-divisjon eller fra eliteserien, som har vist interesse.

Følelser for TIL

Braaten legger ikke skjul på at en retur til TIL er noe han ønsker.

– Hvis de vil ha meg og jeg passer inn planene til TIL, så tar de vel kontakt. All fokus har siden august vært på å bli frisk. Nå nærmer jeg meg og jeg håper å finne en klubb før 1. januar, sier Braaten.

Kontrakten med Glimt går ut 31. desember.

– Jeg vet det er interesse. Aller helst vil jeg finne meg en klubb i toppen av 1.-divisjon som kjemper om opprykk eller en klubb i eliteserien hvis jeg passer inn der, så vi får se hva det blir. Glimt blir det ikke, sier Braaten.

Braaten kunne ikke trene på seks uker etter han pådro seg brudd på beinstrukturen i slutten av juli.

– Det var en delvis avrivning på leddbåndet i sida og i bakre korsbånd og noen sener som hadde forvrengt seg og fått seg en trykk. Det var blåmerket på selve beinstrukturen som tok lengst tid. Etter de seks ukene har jeg begynt å jogge igjen og jeg håper å bidra med pasningsspill og få opp kondisen noe i den neste tiden, så jeg er på vei tilbake nå, sier Braaten.

Foreløpig har han ikke mottatt noe tilbud fra andre klubber, selv om han er Bosman-spiller.

– Fokuset har vært på å bli frisk, men jeg regner med at det vil skje noe mer i løpet av den neste tiden, sier han.