1. divisjon nærmer seg sitt klimaks, og for Branns del ser det omsider riktig så lovende ut. Med opprykk til eliteserien i sikte er det grunn til å tro at det vil komme godt med publikum på Stadion i de tre siste hjemmekampene.

Også den ene bortekampen Brann har igjen, mot Nest-Sotra på Ågotnes, spilles i høyst overkommelig avstand fra Bergen. Men der vil bare en brøkdel av Brann-supporterne som ønsker billett, vil få det.

Ågotnes stadion har nemlig ikke kapasitet til mer enn 1500 tilskuere. Bortelaget har i utgangspunktet krav på 150 billetter, men Nest-Sotra lover å fordele adgangstegnene jevnere enn som så.

Vil samle billettløse

I tillegg ser klubben på muligheten for å tilby en gratishaug bak mål i nordenden av banen.

— Vi ønsker at flest mulig Brann-supportere skal få se kampen, og vil forsøke å tilrettelegge for dette uten at de blir direkte involvert i arrangementet. Folk vil komme til Ågotnes og oppholde seg rundt stadion uansett, og da er det bedre om vi får samlet dem én plass. Fra haugen vil de se kampen godt, sier Cato Martinussen, anleggsansvarlig i Nest-Sotra.

Nest-Sotra - Brann spilles 25. oktober som en del av den nest siste serierunden. Har Brann fire poengs forsprang ned til lag nummer tre på tabellen etter den kampen, er bergenserne altså sikret eliteseriespill i 2016. ## Kan bli opprykkskamp

I dag er avstanden ned til Kristiansand på tredjeplass tre poeng. Før 25. oktober skal Brann møte Jerv og Bærum hjemme, mens Kristiansund møter Sogndal og Åsane. Med andre ord er det relativt sannsynlig at Brann får muligheten til å sikre opprykk på Sotra. I så fall vil nok interessen for kampen stige ytterligere.

Sikkerhetsansvarlig i Nest-Sotra, Pål Stian Samuelsson, sier at han de nærmeste dagene vil gå i dialog med politiet og Fjell kommune om en gratishaug. Klubben selv kan bare ta ansvar for sikkerheten inne på selve stadion.

— 800-1200 Brann-supportere har reist til lagets bortekamper på andre siden av fjellet i høst. Når det tar drøyt 20 minutter med bil til Ågotnes, vet vi at vi vil få en utfordring. Derfor lanserer vi tanken om et slikt bakområde som et forebyggende tiltak, sier Samuelsson.

Fikk nei til ekstratribuner

Han understreker at det også på en gratishaug vil være begrenset med plasser. Trolig tar området noen hundre mennesker.

— Dette er viktig informasjon, slik at det ikke plutselig kommer 5000 mennesker til Ågotnes, sier Samuelsson.

Nest-Sotra begynte å se på opplegget rundt hjemmekampen mot Brann allerede i desember 2014. Klubben søkte Norges Fotballforbund om å sette opp ekstratribuner og slik utvide kapasiteten til 3500 tilskuere, men fikk i forrige uke avslag på denne søknaden.

Knut Iversen, sikkerhetssjef i Brann, samarbeider med sin kollega i Nest-Sotra om planene for kampen.

— Jeg tror Nest-Sotra skal få lov til å håndtere dette frem til noe er bestemt, er alt Iversen vil si om saken nå.