DINAMO ZAGREB — CELTIC 4-3

Ronny Deilas Celtic gikk fra 2-1-ledelse til 2-4 i løpet av noen få minutter, men 3-4-tapet for Dinamo Zagreb fikk ingen konsekvenser for den skotske serielederen i europaligaen.

Celtic var allerede videre før møtet med den kroatiske klubben, og Deilas menn hadde ingen mulighet til å ta gruppeseieren fra suverene Salzburg.

Derfor hadde Deila gjort en del endringer på mannskapet, men han blir nok uansett irritert på hva som skjedde mellom det 40. og 50. minutt.

Etter at Marko Pjaca ga hjemmelaget ledelsen etter snaue kvarteret, snudde Kris Commons og Stefan Scepovic kampen i løpet av sju minutter.

Det sto 2-1 fem minutter før pause, men da utlignet Pjaca med sitt annet mål for kvelden.

TAPTE I EUROPA: Men Ronny Deila og Celtic var allerede videre i europaligaen før kampen mot Zagreb. Foto: REUTERS/Antonio Bronic/NTB scanpix

Deilas pauseprat kan ikke ha fungert, for etter 49 minutter ga Marcelo Brozovic hjemmelaget ledelsen, før Pjaca fullførte hattricket minuttet senere.Dermed hadde det skotske laget sluppet inn tre i løpet av ti minutter.

Mot slutten fikk Celtic fornyet håp da Josep Pivaric satte ballen i eget nett, men flere mål ble det ikke. Stefan Johansen spilte hele kampen for skottene.

I kampen mellom Salzburg og Astra Giurgiu ble det 5-1-seier til det østerrikske storlaget.

Salzburg vant gruppa med 13 poeng, fem foran Celtic. De to går videre til 16-delsfinalen, mens Dinamo og Astra Giurgiu er ute.

Sikret gruppeseieren uten Nordtveit

Håvard Nordtveit var ikke med i troppen til Borussia Mönchengladbach etter at han sto over onsdagens trening, men laget klarte seg godt uten landslagsstopperen.

Patrick Herrmann sendte hjemmelaget i føringen etter en drøy halvtime, mens svenske Branimir Hrgota økte til 2-0 og 3-0 med seks minutters mellomrom etter pause.

I bortemøtet med Zürich fikk Nordtveit full drømmetreff da han sikret laget sitt ett poeng i 1-1-kampen 2. oktober.

Med torsdagens seier henviste det tyske laget spanske Villarreal til annenplassen. Spanjolene slo kypriotiske Apollon Limassol med 2-0 på bortebane.

Gerards og Luciano Viettos scoringer mot slutten av 1. omgang ble avgjørende.