TRONDHEIM (adressa.no): Etter lang tids taushet i etterkant av rettssaken 9. oktober, møtte Petter Northug pressen på Beitostølen i helga. Der var han imidlertid temmelig ordknapp, spesielt etter den første distansen fredag.

Se det svært spesielleintervjuet med Northug her

Siste episode søndag

Etter en helg med sportslig fokus, hvor Northug vant sprinten søndag, venter verdenscupåpningen i Kuusamo til helga. Der får Northug nok en gang mulighet til å la skiene prate, men søndag kveld velger Northug og hans familie å snakke om den tunge tiden i høst.

Siste episode av TV-serien «Sirkus Northug» sendes søndag kveld og TV 2 melder at de har fulgt Northug tett gjennom domfellelsen etter promillekjøringen, og at de møter en åpenhjertig Petter, hans familie og teamet rundt ham om hva denne tiden har kostet dem.

— Vi gjorde en avtale med Globus Media (produksjonsselskapet) etter jul i fjor om å lage en tredje sesong av «Sirkus Northug». Vi har forholdt oss til det. Det er naturlig å skildre også det som ikke er positivt, sier Northug-manager Are Sørum Langås til adressa.no.

«Sirkus Northug» er blitt en stor suksess på TV 2. Tidligere er det kommet frem at Northug tjener godt på å stille opp i serien. Dette vil ikke hans manager kommentere.

- Skijentene stiller gratis

I høst ble det kjent at også skijentene kommer med sin egen dokumentarserie til vinteren.

Landslagstrener Egil Kristiansen gjør det klart at verken han eller landslagsjentene har noen direkte økonomisk gevinst av å stille opp.

— Nei. Det er ikke noen penger inne i bildet, sier Kristiansen til adressa.no.

Hvorvidt Petter Northug stiller opp i en fjerde sesong av «Sirkus Northug» er foreløpig uvisst.

— Søndagens episode er i utgangspunktet den siste. Vi har ikke diskutert noe mer, sier Are Sørum Langås.