– Når du henter spillere, er det alltid en viss usikkerhet i starten. Men Fredrik har vi truffet på. Det er jeg helt hundre prosent sikker på, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Sunnmørsposten.

Han har gitt den tidligere Hødd-spilleren stor tillit i Molde-trøya. Allerede mot Sevilla i februar lot han midtbanespilleren slippe til og få debuten borte mot Sevilla fra start.

– Jeg var klar over potensialet til Fredrik, men samtidig vet jeg at det kan ta litt tid før unge spillere slår ut i full blomst. Men Fredrik tok det med en gang. Det tok meg tre minutter i debuten hans å skjønne det, da han banket ned Banega i en duell der. Da ser du med en gang at det er en spiller du kan få mye ut av, sier Solskjær.

A-landslaget

Han tror landslagssjef Per-Mathias Høgmo allerede har midtbanespilleren i kikkerten.

HYLLER AURSNES: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Stig Vågnes

– For øyeblikket er nok Fredrik en U21-spiller, men jeg er sikker på at Fredrik – om han fortsetter utviklingen – blir A-landslagsspiller for Norge, sier Ole Gunnar Solskjær.Selv tar Fredrik Aursnes skrytet fra sjefen med stor ro.

– Men det er klart at alle som spiller i eliteserien i min alder drømmer om å spille på landslaget. Så hvis karrieren går som planlagt, er det sjølsagt muligheter for det, sier Aursnes.

Hittil har han starta seks av sju eliteseriekamper. Den siste – mot Lillestrøm – kom han inn som innbytter.

– Jeg er kanskje litt overrasket over at jeg har fått spille såpass mye, men det var jo det jeg hadde et håp om, sier Aursnes.

Glad for AaFK-avslaget

For hareidsdølingen innrømmer at han var litt spent på spilletiden i Molde.

Det var en av vurderingene han måtte gjøre ettersom Aalesund var på banen og ønsket seg tjenestene hans.

– Før jeg gjorde valget, trodde jeg kanskje at det var større muligheter for spilletid i Aalesund. Men samtidig visste jeg at om jeg fikk mye spilletid i Molde, ville det være bedre for utviklingen min. Jeg tror det åpner seg opp større muligheter for et neste steg som Molde-spiller, sier Aursnes.

Det var i fjor sommer at Aalesund la inn to bud på Aursnes. Begge ble avslått av Hødd.

– På den tida var jeg egentlig ganske komfortabel med at Hødd ikke ville selge meg. Vi hadde en grei dialog om at jeg skulle spille for dem ut sesongen, sier Aursnes.

Ved sesongslutt ble det kjapt klart at Aursnes skulle til Molde.

– Slik det har gått hittil må jeg vel si at jeg er glad for at jeg ikke endte opp i Aalesund. Det har gått bra i Molde og jeg er godt fornøyd med valget jeg tok, sier Fredrik Aursnes.

Gir gjerne et AaFK-stikk

Han påpeker at han ikke har noe imot AaFK, men tror bare at Molde er et bedre steg for hans karriereutvikling.

Lørdag kommer neste mulighet til å vise det. Da tar Aursnes & Co. imot AaFK på Aker Stadion.

– Selv om jeg har spilt i Hødd – og fått det litt inn i blodet derifra – har jeg egentlig ikke noe hatforhold til Aalesund. Men jeg har alltid likt å spille mot Aalesund likevel. Jeg gleder meg til lørdagen, sier Fredrik Aursnes.

– Du ga Aalesund et lite stikk ved å velge Molde. Nå vil du vel gi dem et lite stikk til på bana?

– Ja, selvfølgelig. Jeg vil jo vinne. Så håper jeg at det blir litt dueller og kriging slik at jeg får gitt dem en smell eller to, sier Fredrik Aursnes.