KRISTIANSAND: – Det skal bli godt å komme i gang igjen, sier Knut Tørum og smiler.

Fædrelandsvennen møter Knut Tørum i kantinen på Sør Arena. Start-treneren, som gyver løs på sitt tredje år i klubben, er nå ferdig med ferien. I morgen begynner hardkjøret igjen for spillerne. Den første uken skal de testes, for å se om de har gjort egentreningsjobben i desember godt nok. Så begynner jobben med å gjøre laget best mulig rustet til en lang sesong som avsluttes i november.

Annerledes

– Vi fikk en god start både i 2009 og 2010, og skal utvikle oss videre denne sesongen, sier Tørum.

Start-spillerne skal i årets sesongoppkjøring blant annet ha flere såkalte «terpetreninger», som kan vare i opp mot fire timer, altså det dobbelte av en vanlig økt.

– Det sier seg selv at resultatet blir bedre jo lengre tid man holder på. Vi skal holde på lenge, og det blir mer øving på detaljer i rolig tempo. Fysisk og mentalt er dette annerledes enn det som er blitt gjort før. Men det viktigste er at det er ordentlig tenning i de hardeste øktene, sier Tørum.

Statistikksenter Eliteserien:

Forsvarstrening

De 60 baklengsmålene i løpet av 2010-sesongen gjør også at Tørum vil prioritere det defensive før seriestarten. Det skal strammes inn i det bakre leddet.

– Vi slapp inn altfor mange mål, men jeg bryr meg mest om sluttresultatet. Uansett, en del av treningen på nyåret blir å stramme inn strukturen og organiseringen defensivt, selv om det kan ta vekk mye av den offensive brodden vår, sier Tørum.

Også kontringsspillet skal bedres.

– Vi må bli tøffere og klokere i valgene våre når vi har ballen, sier Tørum.

4-3-3

Start har hovedsakelig brukt en 4-4-1-1-formasjon under Tørums tid i klubben. I vinter ønsker han å teste ut 4-3-3 – mye på grunn av Espen Børufsen.

– Børufsen var mer målfarlig i 2010 enn året før. Det er viktig at kanten blir en ekstra angriper når ballen er på motsatt side. På høyre har vi Espen Hoff, som kan erstatte Bolaños på en god måte. I tillegg har vi mange indreløpertyper, som alle kan gjøre en fin jobb der. Petter Bruer Hanssen kan passe godt inn i den sentrale midtbaneposisjonen, sier Tørum som er fornøyd med årets terminliste.

– Den ser kjempespennende ut. De tre første bortekampene våre blir på kunstgress, og det er et pluss i og med at vi trener på det underlaget stort sett hele vinteren. Periodene med fem og fem kamper ser også overkommelig ut, sier Tørum.

Forrige sesong var målet å få åtte poeng per bolk (48 totalt) på fem og fem kamper. Start endte opp med 42. Hva målet blir i 2011 vil ikke Tørum ut med.

PS! Start har en vanlig økt i Sørlandshallen på tirsdag. Onsdag er det kondisjonstest, og torsdag er det styrketest.