VIKING STADION (Aftenbladet): Viking tok ledelsen mot Aalesund fredag kveld, men utligning og et rødt kort til Karol Mets gjorde at gjestene snudde kampen til 3-1. At dommer Kai Erik Steen først dro opp det gule kortet, før han ombestemte seg og viste Mets ut, betydde i realiteten lite, så lenge det røde kortet var helt korrekt.

En sen redusering av Mathias Bringaker til 3-2 gjorde at det ble noe spenning i tilleggsminuttene — men Viking maktet ikke få inn utligningen, og Aalesund kunne juble for tre poeng.

Viking tapte mot Aalesund. Foto: NTB Scanpix

To tidlige målsjanser

Kampens første målsjanse kom allerede etter fem minutter, da Samuel Adegbenro dro seg forbi Mikkel Kirkeskov og la et fint innlegg til Zymer Bytyqi. Fra kloss hold valgte Bytyqi å bruke foten i stedet for hodet – og sendte ballen over mål. En mulighet Viking absolutt burde fått mer utav.

Minuttet etterpå var det Aalesund som var nære. Et innlegg ble slått over Vikings midtstopperpar, på hodet til en umarkert Mos. Headingen hans gikk imidlertid et lite stykke utenfor mål.

Etter et kvarter var Viking nære igjen. Etter litt klabb og babb i feltet endte ballen i beina på Chris Dawson. Fra 16 meter forsøkte han å plassere ballen i lengste kryss. Ballen curlet like utenfor stolpen bak Andreas Lie i Aalesund-buret.

Pedersen sendte Viking i ledelsen

Etter 25 minutter kom uttellingen. Zymer Bytyqi ladet skuddfoten fra distanse, og ballen fikk en ekkel bue. Keeper Andreas Lie måtte bokse ballen ut i returrommet, og der stod Patrick Pedersen klar og banket ballen på volley ned i lengste hjørne. 1-0 til Viking.

Men det tok ikke lang tid før Aalesund svarte. Ti minutter senere fikk bortelaget frispark, som ble lagt inn foran mål. Iven Austbø gikk opp for å plukke ballen, men mistet den. Etter litt klabb og babb foran mål fikk Mos pirket ballen i det tomme nettet til 1-1. ## Dommer viste feil kort

Så, etter 56 minutter, skjedde det som skulle bli kampens store samtaleemne. Bjørn Helge Riise spilte Mos nydelig gjennom. Karol Mets ble fraløpt, og rett før Aalesund-spissen skulle sette ballen alene med Austbø, ble han dratt ned av Mets.

Dommer Kai Erik Steen pekte momentant på straffemerket. Mange trodde dommeren skulle dra opp det røde kortet. I stedet viste han gult kort til Mets – før han et liten stund etterpå gjorde om på avgjørelsen sin og viste ut Mets.

Straffen satte Mos enkelt i mål selv, til 2-1 for Aalesund.

Frisparkmål ga Aalesund 3-1

Og med en mann mindre ble det tungt for Viking. Etter 70 minutter fikk Aalesund frispark på skrått hold, fra 25 meter. Mikkel Kirkeskov stilte seg opp, og så ut til å skulle legge inn. I stedet skrudde han ballen over muren og i nærmeste hjørne. Ikke akkurat patent keeperspill av Iven Austbø – og dermed 3-1 til gjestene.

De siste tjue minuttene hadde Aalesund flere muligheter til å gå opp til 4-1, men de rotet bort sjansene sine gang på gang.

Bringaker ga et siste håp

I stedet var det Viking som skulle få et siste håp da Mathias Bringaker dukket opp like før full tid og dundret inn 3-2. Hjemmelaget klarte imidlertid ikke få inn utligningen i løpet av de fire tilleggsminuttene.

Dermed ligger Viking fortsatt på 7. plass, og må nok glemme både bronsemedalje, 4. plass og europacupspill.

Neste kamp for Viking er borte mot Bodø/Glimt neste søndag. Da må både Karol Mets, Abdi Ibrahim og Kristoffer Haugen stå over med karantene.