• Ja. Man kan si mye om Erlend Mamelund. Men at han er en klok og fantastisk håndballspiller; derom hersker ingen tvil, erkjente FyllingenBergen-trener Anders Fältnäs etter høstens fjerde serietap.

Denne gang mot Postenligaens eneste ubeseirede lag, som til slutt fikk det meget enkelt da kreftene så ut til å ta slutt hos vertskapet i Framohallen. De siste 10 minuttene i kveldens oppgjør ble den reneste enveiskjøring, med to matchvinnere i begge ender av banen.

Feige før pause

Målvakt Trond Tjemsland stoppet det som var av skudd, og slapp bare inn to baller etter Andreas Ungessons utlikning til 23–23. Mens det fremover på banen oste klasse av mannen med 112 A-landskamper for Norge. Erlend Mamelund regisserte det meste, spilte opp sine lagkamerater eller dunket inn baller selv.

  • Vi er litt feige i 1. omgang. Tempoet er lavt. Men så kommer vi jo i gang etter hvilen, står meget bra bakover – og tar med oss det i angrep. Ingenting å si på at vi vinner, oppsummerer Mamelund selv. Før sesongstart sa han til Bergens Tidende at det vil være bortimot en skandale om Haslum blir seriemestere sesongen 2013/14. Og at andre lag da virkelig må gå i seg selv.

  • Det står jeg på fremdeles. Med et så lavt budsjett, og med så mange uerfarne unge spillere på laget, skal ikke dette være sesongen Haslum tar tilbake gullet. Andre lag bør kunne matche oss langt bedre enn vi har sett til nå.

- Men lei deg for åtte strake seirer er du ikke?

  • Du bygger kultur på sterke prestasjoner. Og nå er vi inne i en god stim.

Håper på topp tre

Åpningsomgangen var strålende, sett med FyllingenBergen-øyne. I alle fall forsvarsmessig. Sjelden har Haslum slitt så mye for så lite. Bare 12 baller i noten den første halvtimen er lite for eliteseriens mestscorende lag.

  • En ok omgang. Vi får Haslum dit vi vil. Men samlet sett er det bare å innse at vi taper for et bedre lag, nikker Anders Fältnäs.

Han har likevel ikke gitt opp ambisjonen om en topp tre-plass, selv om det nå er åtte poeng frem til topplaget Haslum. Og tre frem til Bodø på tredjeplass.

  • Vi viker ikke. Medaljer er innen rekkevidde.

Kampfakta

FyllingenBergen — Haslum 25-31 (14-12)

Eliteserien herrer, Framohallen, 822 tilskuere.

Toppscorer Haslum: Erlend Mamelund 9. Utvisninger: FyllingenBergen 2x1 min., Haslum 1x1 min.

Dommere: Kenneth Abrahamsen og Arne M. Kristiansen.

FyllingenBergen: August Elmberg – Preben Rasmussen 3, Iben Hvidsten 2, Erik Skifjeld Alm 1, Harald Reinkind 6, Erik Bjørnsen, Joakim Stenqvist 1, Andreas Ungesson 5, Kristian Bjørnsen 5, Tore André Lunde 2.