Etter en målløs første omgang tok USA ledelsen da Eddie Johnson stanget ballen i mål med hodet fire minutter etter hvilen. Diskerud ble byttet inn for målscorer Johnson etter 76 minutter.

Like etter gjorde Landon Donovan 2-0 for amerikanerne. Fra kort hold satte han ballen i mål etter et innlegg fra Diskerud, ifølge ESPN.

– En lagseier. Jeg er så stolt over å være en del av dette laget. Jeg er trolig det lykkeligste mennesket på jorda akkurat nå. VM! , skrev Diskerud på Twitter etter seieren.

– Dette er spesielt. Jeg er stolt over laget og det harde arbeidet gutta har lagt ned. Alle fortjener dette, sa Donovan etter seieren.

– Milepæl

Det er sjuende gang på rad USA kvalifiserer seg til VM. Mesterskapet arrangeres i Brasil neste år. Også Costa Rica ble VM-klar etter 1-1 borte mot Jamaica.

USA-trener Jürgen Klinsmann vant VM som spiller for Vest-Tyskland i 1990. Han ser fram til å delta i sitt annet VM-sluttspill som landslagstrener. I 2006 ledet han Tyskland til bronse på hjemmebane.

– Det er en stor milepæl hver gang du tar deg til VM, som er verdens største idrettsturnering. Det er ekstra spesielt nå som mesterskapet går i Brasil. Dette betyr mye for oss, fansen og landet , sa Klinsmann.

– Skammer oss

Mexico har hatt en elendig kvalifisering. Laget ligger nest sist i kvalifiseringsgruppen og står med bare åtte poeng etter like mange kamper. Mexicanerne har scoret fattige fire mål.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi skammer oss og står i gjeld til folket vårt, sa midtbanespiller Christian Gimenez etter tapet.

Mexico må slo Panama i oktober for å ha en mulighet for å ta seg til VM.

To RBKere klare for VM

Også Christian Gamboa og Costa Rica kvalifiserte seg til VM natt til onsdag. Det ble klart etter at de spilte 1-1 borte mot Jamaica.

— Fri hele uka, vi er klare for Brasil!, skriver Gamboa på sin Twitter-konto.