Rosenborg gjør ingenting for å få motstanderne til å undervurdere seg. Men det trengs ikke heller, ikke hvis de fortsetter å score så fort de får en sjanse.

Annerledes åpning

Men egentlig var det et annet Rosenborg vi fikk se i denne kampen, i hvert fall fra begynnelsen. Sist gikk de til verket øyeblikkelig og skapte bølger av angrep, med stor bevegelse og fartsfylt pasningsspill.

Denne gangen gikk de forsiktig ut og spilte distansefotball uten å true motstanderen i det hele tatt. Ikke før Haugesund rotet bort ballen etter et drøyt kvarter. Da fikk de lære at det ikke må slurves mot Rosenborg.

Første gang scoret Alexander Søderlund, andre gang Tobias Mikkelsen, og i begge tilfeller spilte kaptein Mike Jensen en viktig rolle. Det gikk fort, og det var målbevisst. To eksempler på hvordan man kan utnytte de usikre sekundene etter at motstanderen har mistet ballen.

Sløvsinn

At Haugesund ikke kom skjerpet til denne kampen, viste det tredje målet. Det var en sverm av hvite spillere rundt ballen, men ingen var spesielt ivrige etter å gripe inn.

Og summen av førsteomgangen var at Rosenborg lagde tre mål på to og en halv sjanse, Haugesund var like ofte i angrep som Rosenborg, men uten å få til noe på sine to sjanser.

Slikt er et spørsmål om kvalitet.

Utklassing

Etter pause ga denne kvalitetsforskjellen seg utslag også spillemessig. Nå lignet RBK på seg selv fra åpningskampen. De kom i svermer, mens motstanderen stadig ble narret ut av posisjon. Slikt blir det sjanser av. Og mål.

Nå var Haugesund-forsvaret omtrent like ryddig som et frislipp i skolegården, og ganske typisk fikk Alexander Søderlund ballen fra en motspiller da han lagde 4-0 fra tre meter.

Og nærmeste Haugesund-forsvarer satt ganske typisk på rumpa da Tomas Malec trillet inn 5-0. Og ballen spratt og spratt i Haugesund-spillere før Jørgen Skjelvik ordnet 6-0. ## Hva gikk det av dem?

Haugesund, som i flere sesonger har utmerket seg ved å være vanskelige å spille mot, var nå ødelagt av Rosenborgs evne til å utnytte deres svakheter. De ga bort plass over hele banen og viste alle de øvrige lagene hvordan man ikke skal forsvare seg mot Rosenborg. Det er fristende å si at angrepene haglet, akkurat som været i en del av andre omgang.

Det som rammet hjemmespoillerne var Rosenborgs effektivitet. Det var en dyster kveld i Haugesund.

Men trivselen lyste av RBK-spillerne, både i vær og uvær.

Så får vi se om det blir slik også når Strømsgodset kommer til Lerkendal i neste runde. Det er vel egentlig umulig. Trolig får vi se at Godset er en motstander av en annen kvalitet enn Aalesund og Haugesund.