Keeperen trener alternativt og er i fremgang, men problemet er at seriestarten hjemme mot Sarpsborg 08 den 6. april kommer fort. Det er bare tre og en halv uke til.

Har ikke gitt opp

– Han er litt i tidsnød, en spiller må være frisk før vi kan bruke ham. Det er det viktigste, og det jobbes veldig bra i det medisinske og fysikalske apparatet vårt for å få ham skadefri, sier TIL-trener Steinar Nilsen til itromso.no.

- Han har ennå et lite problem i lyskefestet. Det er avdekket og funnet, og det jobbes med et treningsprogram og daglig oppfølging. Det må ta den tiden det tar for at han skal bli frisk, fortsetter Nilsen.

Kongshavn selv er fortsatt optimist. Gamleklubben Sarpsborg 08 er motstander 6. april, og da vil han gjerne vokte buret.

— Det er veldig tidlig å si. Jeg har et håp om å rekke det. Lyskeskader tar ofte lang tid, men jeg er innstilt på å spille, sier Gudmund Taksdal Kongshavn til iTromsø.

Evaluering om to uker

Selv om han trener alternativt ser keeperen også den lyse siden av lyskeskaden.

— Jeg har trent opp en del andre ting. Jeg har blitt mykere, smidigere og har fått bedre utholdenhet. Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe, sier 24-åringen.

– Gudmund jobber godt hver dag. Vi har kontroll på problemene, og han har god fremgang i det løpet vi har satt. Om to uker gjør vi en ny evaluering og gjør opp status da. Per i dag responderer han bra på behandlingen. Vi er optimistiske, sier manuellterapeut André Fagerborg i Klinikk 24. ## - Bedre enn før

Han synes det er for tidlig å anslå når Kongshavn er tilbake i full trening.

– Tidsrammen er ikke satt, men om to uker kan vi si litt mer, sier Fagerborg.

Fagerborg og apparatet rundt TIL før skryt av Kongshavn. I fjor ble han satt ut av en lyskeskade og mistet sesongavslutningen med Sarpsborg 08. Nå mener keeperen han er klok av skade.

— Vi har tatt grep på en annen måte enn før. Tidligere har jeg trent styrke og ikke vært smidig. Opplegget jeg har fått nå er ulikt og virker godt gjennomarbeidet. Jeg er trygg på at opplegget gjør at jeg blir bra i mange år.

På keeperjakt?

TIL hentet Kongshavn fra Vålerenga like før jul. Bergenseren har sett bra ut på treningene, men han må altså vente noen uker før han er tilbake for fullt.

Mye tyder derfor på at Benny Lekström står seriestarten. Spørsmålet er hvilken keeper som i så fall sitter på benken.

– Det har vi ikke tatt en beslutning på ennå. Alternativene er de som er i TIL, sier Steinar Nilsen.

– Det er ikke snakk om å hente inn noen hvis det viser seg at Kongshavn blir ute i lengre tid enn forventet?

– Det er noe som vi vurderer fortløpende, svarer Nilsen.

24-åringen er ikke redd for å bli satt på benken i år etter lyskeskaden.

— Det er en konkurransesituasjon, og Benny er god. Jeg tenker mest på meg selv og at jeg vil prestere så godt jeg kan. Da kan jeg ikke gå rundt og være redd, sier Kongshavn.

PS! TIL har få andre skadeproblemer om dagen. Mikael Norø Ingebrigtsen sliter litt med den ene ankelen, men det er neppe alvorlig.