CASTILLA-JUBEL: Andrelagsspillerne i Real Madrid jubler etter Martin Ødegaards første – og foreløpig eneste – scoring i den hvite trøyen for en drøy måned siden. CASTILLA-JUBEL: Andrelagsspillerne i Real Madrid jubler etter Martin Ødegaards første – og foreløpig eneste – scoring i den hvite trøyen for en drøy måned siden. Foto: Digitalsport

Castilla herjet i Ødegaards fravær

Etter fire strake tap kom endelig utløsningen for Real Madrids andrelag.

REAL MADRID II — LAS PALMAS II 5-1

Martin Ødegaard (16) kunne selvfølgelig ikke være med ettersom han spilte 90 minutter for Norges A-landslag i gårsdagens 1-5-nederlag mot Kroatia.

I 16-åringens fravær fikk lagkameratene i Castilla virkelig fart på sakene. De siste fire kampene har endt i 0-1-,0-2-, 0-2- og 1-2-tap, men mot Las Palmas’ andrelag løsnet det endelig.

Martin Ødegaard var en av Norges beste spillere mot Kroatia, men 16-åringen kunne likevel ikke hindre at Høgmos menn ble ydmyket 1-5. Foto: NTB scanpix

Opprykkshåpet lever for CastillaScoringer av Javi Munoz, Álvaro Jiménez (2) og Mariano Díaz Mejía (2) sørget for at sluttresultatet ble 5-1 til hjemmelaget på Estadio Alfredi Di Stéfano ved Valdebebas i Madrid.

Dermed har Castilla fortsatt gode muligheter til å sikre seg en av de fire øverste plassene i Segunda B, som gir mulighet for opprykk til Segunda Division.

Ancelotti: — Vi er fornøyde med Ødegaard

Martin Ødegaard scoret sitt første - og foreløig eneste – mål mot Barakaldo 21. februar, men 16-åringen har variert veldig i prestasjonene i løpet av de syv kampene han har spilt.

Førstelagets manager, Carlo Ancelotti, har hele tiden oppfordret folk til å være tålmodige med det norske stortalentet.

– Ødegaard jobber godt. Holdningene hans er veldig gode og vi er veldig fornøyde med ham. Vi må ta vare på ham og sørge for at han ikke presses, sa Ancelotti på en pressekonferanse før Él Clásico tidligere denne måneden.

Landslagslegen: - Ikke noe dramatikk

Martin Ødegaard fikk seg noen smeller i kampen mot Kroatia i går, og møtte pressen med en ispose teipet rundt leggen etter 1-5-tapet. Landslagslege Jorid Degerstrøm sier til Aftenposten at "det ikke er noen dramatikk i det".

– Martin spilte 90 minutter og fikk kjørt seg litt, men han var bare litt øm i musklene og da er det standard prosedyre å ise det ned, sier Degerstrøm til Aftenposten.

PS! Skadesituasjonen til Per Ciljan Skjelbred, som måtte ut med skade tidlig i kampen, er heller ikke alvorlig. Han må trolig ikke stå over noen kamper.