DEBRECEN (Aftenposten.no): Da Danmarks forsvarsklippe Marianne Bonde Pedersen ble skadet, fikk veteranen Rikke Skov beskjed av Pytlick om å gjøre seg klar.

Men midt i pakkingen fikk Skov kontrabeskjed av Pytlick. Han ville ikke ha henne med likevel. Treneren ønsket i stedet en annen veteran, 32-åringen Louie Svalastog Spellerberg, som for øvrig er gift med herrelandslagets Bo Spellerberg.

Pytlicks kuvending har skapt mange reaksjoner, og spillerne finner ingen grunn til å holde kjeft.

— Det er dårlig av ham at han ringer Rikke Skov og sier at hun skal være med til EM, hvorpå han likevel beslutter å erstatte Marianne Bonde med Louise Svalastog. Jeg har ikke hatt anledning til å fortelle Pytlick min mening, men spør han meg så vil jeg ikke legge fingrene imellom, sier den profilerte kantspilleren Maria Fisker, som i fjor var på VMs All Star Team.

— Jeg kan ikke tro at Pytlick ved en annen anledning kan regne med Skov, sier Fisker til Sporten.dk.

Pytlick hadde sin grunn

Rikke Skov, som egentlig ga seg på landslaget etter OL i 2012, hadde sagt ja til å være reserve i EM. Hun sier dette om behandlingen.

— Det var som å få et slag i mellomgulvet. Når jeg hadde satt i gang så mye styr med blant annet barnevakt, er det ergerlig at det var helt unødvendig. Jeg har opplevd bedre mannskapsbehandling, sier 34-åringen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Pytlick hadde sin grunn til å vrake Skov etter først å ha bedt henne gjøre seg klar. Hva denne grunnen er, får imidlertid ikke offentligheten vite.

— Det faller noen ganger i landslagstrenerens lodd å treffe beslutninger han ikke kan redegjøre for offentlig, av hensyn til de impliserte parter. Jeg kan bare si at vi har truffet et valg som fra vårt synspunkt er det riktige, sier Pytlick til Ekstra-Bladet.

— Jeg vet godt at det nå blir rørt rundt i syrebadet, men jeg er forhindret fra å si mer, avslutter Jan Pytlick.

EM startet med en Skov-tur.