Nullen røk riktignok på overtid, men Brann har likevel aldri gått så mange minutter uten å slippe inn på norsk toppnivå.

– Vi drømmer nå. Vi har lyst til å komme oss til Europa og å prestere i serien. Akkurat nå klyper oss i armen og jobber hver dag for å vise supporterne hva vi er gode for, sier Brann-back Ruben Kristiansen til TV 2.

Bård Finne og Emil Kornvig scoret målene til Brann, før Sandefjords Sebastian Mathisen pirket inn et trøstemål fem minutter på overtid.

Seieren gjør at Brann blir værende på annenplass i Eliteserien. De har to poeng opp til serieleder Bodø/Glimt, men gultrøyene har også én kamp til gode på Brann.

Brann-trener Eirik Horneland overrasket nok mange da han vraket Joachim Soltvedt fra start. Backen kom inn fra benken og bidro med mål og målgivende i 2–0-seieren mot LSK sist.

Bård Finne led samme skjebne. Spissen har nå sonet ferdig karantenen han fikk etter det røde kortet mot KFUM Oslo, men Horneland valgte likevel å stå med Aune Heggebø på topp.

– Det er fordi vi har vunnet to kamper, med 3–0 mot Rosenborg og 2–0 mot Lillestrøm. Aune har vært svært delaktig, men vi trenger begge i den varmen her, sa Horneland til TV 2.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

I solskinnet på Brann Stadion var det Sandefjord som kom best i gang. Etter 18 minutter disket Filip Ottosson opp med et godt frispark, men Mathias Dyngeland bokset ballen unna.

Deretter fikk Ole Didrik Blomberg to muligheter, men skuddene ble blokkert. Bare Emil Kornvig kom nærmere i førsteomgang med en fri heading over mål.

På 0–0 etter 27 minutter kunne imidlertid Brann-fansen glede seg over en rekord. Da gikk de inn i sin lengste periode noensinne uten baklengsmål i Eliteserien, ifølge Bergens Tidende.

Se høydepunktene fra forrige Brann-kamp.

Som varslet på forhånd kom Finne inn, allerede i pausen, for Heggebø. Brann-spissen trengte bare seks minutter på å score.

Ruben Kristiansen dro seg løs på venstrekanten, før han fant Finne sentralt i banen. Spissen fikk en enkel jobb med å plassere inn 1–0.

– Han endrer hele kampbildet for oss. Benken vår er en stor styrke for oss, jeg tror aldri Brann har hatt en så god benk. Det lover godt, sier Fredrik Pallesen Knudsen til TV 2.

Bare ti minutter senere økte de ledelsen da Emil Kornvig kranglet inn 2–0 fra kort hold. Det ble helt avgjørende etter Sandefjords redusering 30 sekunder før slutt.