Advokat hevder United-stjerne ble sparket av gresk politi

Det ble rettet beskyldninger om vold fra begge parter da rettssaken som involverer Manchester United-profilen Harry Maguire ble avholdt i Hellas tirsdag.

Publisert:

Harry Maguire var involvert i en konfrontasjon med gresk politi. Foto: Michael Varaklas / AP

  • NTB

Maguire var involvert i en konfrontasjon med politiet utenfor et utested på ferieøya Mykonos i forrige uke. Tirsdag behandles saken i retten på den nærliggende øya Syros.

Da rettsmøtet kom i gang ba Maguires advokat Alexis Anagnostakis først om at saken måtte utsettes som følge av at tiden til forberedelser hadde vært for kort, ifølge Sky Sports. Anagnostakis hevdet at han først to timer før rettssaken skal ha fått overlevert et dokument der de konkrete anklagene mot fotballstjernen fremgår.

Anagnostakis er ifølge BBC en av de mest fremtredende menneskerettighetsadvokatene i Hellas.

Dommeren avviste ønsket om utsettelse.

Les også

Manchester United-kapteinen møtte i retten: – Han nekter for alle anklager

Fire anklager

I rettsforhandlingene som fulgte fremkom det ifølge avisen The Independent at det foreligger noe ulike versjoner av hendelsesforløpet som ligger til grunn for saken.

Maguires advokat hevder at fotballstjernens søster Daisy skal ha fått injisert en substans av to albanske menn, hvilket skal ha ført til at hun besvimte. Deretter skal Maguire og hans følge ha bedt om å bli kjørt til sykehus, men i stedet ble de tatt med til politistasjonen.

Harry Maguire er Manchester Uniteds kaptein. Foto: Carl Recine / X03807

Der hevder Maguire at han ble sparket av en politimann, og han skal også ha blitt ropt til at «karrieren din er over». Stemningen skal ha vært amper.

Aktoratet hevder på sin side at en politimann skal ha blitt dyttet av engelskmennene, og at Maguire skal ha forsøkt å betale seg ut av situasjonen.

Ifølge Daily Mail og The Independent er Maguire anklaget for overfall, overfall på polititjenestemenn, verbalt misbruk og forsøk på bestikkelse.

Reiste hjem

Maguire møtte ikke selv i retten tirsdag. Han var til stede under et innledende rettsmøte i helgen, men ble så løslatt. United-stjernen har reist hjem til England.

Manchester United har bekreftet at forsvarsprofilen avviser anklagene som er rettet mot ham. Da Maguire forlot rettslokalet i helgen ga han ingen kommentarer.

Ved siden av Maguire må også United-stjernens bror og en kamerat svare for anklager i forbindelse med tirsdagens rettsmøte.

I en uttalelse gresk politi sendte ut fredag ble det opplyst at det oppsto et slagsmål på politistasjonen etter at tre britiske menn ble pågrepet. Politiet hevder at britene motsatte seg pågripelse og gikk til verbale angrep da de ble pågrepet.

En rekke Premier League-stjerner skal ifølge Sky Sports har feriert på Mykonos den siste tiden. Marcus Rashford, Jamie Vardy, Trent Alexander-Arnold og Dele Alli er fire andre i tillegg til Maguire.

Tirsdag tok Englands landslagssjef Gareth Southgate ut troppen til de kommende nasjonsligamøtene med Island og Danmark. Maguire var med på listen.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Harry Maguire
  2. Manchester United