Northug blir sponsor for skiforbundet

Stemningen mellom Petter Northug (33) og Norges Skiforbund har ikke alltid latt til å være like god. Nå inngår de et sponsorsamarbeid.

Publisert:

Petter Northug lanserer et eget brillemerke. Det skal brukes av landslaget. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

  • Viljam Brodahl
Denne artikkelen er over ett år gammel

I desember i fjor la Petter Northug opp som langrennsløper. I løpet av karrieren var han flere ganger inn og ut av landslaget. Forholdet med skiforbundet skal ha vært trøblete til tider, men nå er ting annerledes.

TV 2 bekrefter at Northug blir ny sponsor for skiforbundet.

– Skiforbundet og Northug høres for mange kanskje ikke ut som noe «ekteskap», men nå kan jeg få gitt noe tilbake og skal altså levere Northug-briller til landslaget, humrer Northug til TV 2.

Det er den tidligere langrennsstjernens eget brillemerke som nå skal pryde landslaget. 33-åringen lanserer i disse dager brillene.

  • LES OGSÅ: Northug vs. skiforbundet: Her er oversikten over 11 år med konflikter

– Utrolig morsomt

Landslagssjefen innrømmer også overfor TV 2 at det er litt komisk at skiforbundet og Northug nå skal samarbeide.

– Jeg synes det er utrolig morsomt at Petter fortsatt ønsker å engasjere seg i langrennssporten. Han er en unik profil med helt unike prestasjoner. En del av denne avtalen innebærer også at Petter skal være mentor i ulike prosjekter vi har, sier Espen Bjervig til kanalen.

Avtalen betyr at Northug kan inngå avtaler om bruk av brillene med landslagsutøverne. I tillegg skal brillene brukes av støtteapparat, trenere og smørere.

– Jeg håper de blir fornøyde med produktet og at det blir et langt og godt samarbeid. Og jeg har igjen en fot innenfor i skiforbundet, sier Northug.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Petter Northug
  2. Langrenn
  3. Espen Bjervig