Svensk OL-håp har søkt jobb som trafikkvakt

Stavhopperen Angelica Bengtsson mistet viktige inntekter da koronaviruset stanset idretten. Nå søker hun sommerjobber i helt andre bransjer.

Publisert:

Stavhopper Angelica Bengtsson tar OL-utsettelsen tungt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

– Jeg har blant annet søkt jobb som trafikkvakt, forteller Bengtsson til Expressen.

26-åringen tok pause fra studiene for å satse for fullt mot sommer-OL i Tokyo, men det mesterskapet ble utsatt i et år. Bengtsson søker arbeid både for å skaffe seg inntekt og for å ha noe å gjøre under koronakrisen.

– Jeg har fått en del andre oppdrag som kompenserer for bortfallet. Jeg klarer meg enn så lenge. Men jeg søker sommerjobb for å ha noe å gjøre i sommer, sier hun.

Bengtsson er blant fem svenske friidrettsutøvere som var kvalifisert for OL før viruset satte alt på vent. Hun ble nummer seks i VM i fjor og har et realistisk medaljemål i Tokyo. Motivasjonen sliter hun samtidig med.

– Når det store målet mitt forsvant, var det som om bakken forsvant under føttene mine. Det var kjempevanskelig å motivere seg. Nå er det dessuten ganske fæle treninger. Jeg er nær å spy på treningene, og det er ikke gøy når man ikke har et mål eller mulighet til å trene (som normalt). Det er veldig rart, sier hun om situasjonen.

Publisert:

Les også

  1. OL får førsterett – friidretts-VM utsettes til 2022

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Friidrett